Itālijas ministrs: «Lufthansa» piedāvājums «Alitalia» pārņemšanai ir visdaudzsološākais

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Grūtības piemeklējusī Itālijas nacionālā lidsabiedrība «Alitalia» pirmdien pietuvojās soli tuvāk tam, lai tiktu pārdota Vācijas aviokompānijai «Lufthansa», jo Itālijas ekonomiskās attīstības ministrs Karlo Kalenda nodevēja tās izteikto piedāvājumu par visdaudzsološāko.

««Alitalia» joprojām ir trausla un tai nepieciešams partneris. Pastāv iespēja strādāt ar saņemtajiem piedāvājumiem un nonākt pie strukturāla risinājuma, kas vairs neprasīs nodokļu maksātāju naudu,» intervijā laikrakstam «La Repubblica» norāda Kalenda. «Taču, objektīvi runājot, «Lufthansa» piedāvājums ir visdaudzsološākais.»

Vienlaikus Kalenda gan uzsver, ka jebkurš pārdošanas darījums ir atkarīgs no jaunās valdības spējas izkļūt no politiskā strupceļa, kurā tā nonākusi pēc pagājušajā mēnesī notikušajām neizšķirošām vēlēšanām.

Kā vēstīts, «Alitalia» pagājušajā nedēļā paziņoja, ka saņēmusi trīs pārņemšanas piedāvājumus, tostarp no Lielbritānijas zemo cenu aviokompānijas «easyJet» vadīta konsorcija.

Savukārt mediji ziņoja, ka pārējos pārņemšanas piedāvājumus iesniegusi «Lufthansa» un Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība «Wizzair».

Kā ziņots, «Alitalia» akcionāri pērn maijā vienbalsīgi nobalsoja par ārkārtas administratīvās procedūras īstenošanu, kas ir solis tuvāk aviokompānijas likvidācijai, turpinoties pūliņiem atrast pircēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu