Otrā pasaules kara laika bumbas dēļ Berlīnē piektdien gaidāms transporta haoss

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrā pasaules kara laika bumbas neitralizēšanas dēļ Vācijas galvaspilsētā Berlīnē piektdien gaidāms transporta haoss, jo tiks slēgta pilsētas centrālā dzelzceļa stacija «Hauptbahnhof», vēsta tīmekļa medijs «The Local».

Kādā būvlaukumā netālu no «Hauptbahnhof» pirms dažām dienām tika atrasta aptuveni 1500 kilogramus smaga Otrā pasaules kara laika bumba.

Kā pavēstīja Berlīnes policija, spridzekļa neitralizēšanas operācija tik īstenota piektdienas rītā, kā rezultātā tiks pilnībā evakuēta teritorija 800 metru rādiusā ap spridzekļa atrašanās vietu.

Evakuācijas zonā atrodas Berlīnes centrālā stacija, Ekonomikas un Transporta ministrija, armijas slimnīca, kā arī Indonēzijas un Uzbekistānas vēstniecība.

«Hauptbahnhof» slēgšana nozīmē to, ka reģionālie un tālsatiksmes vilcieni nevarēs ierasties stacijā. Stacijas slēgšana apgrūtinās arī Berlīnes pilsētas vilcienu kustību.

Šobrīd gan nav zināms, cik ilgi spridzekļa neitralizēšanas operācija ilgs un cik daudz cilvēkus satiksmes ierobežojumi ietekmēs.

Berlīnes policijas amatpersonas gan norāda, ka operācija būšot ilga un sarežģīta.

Kā ziņo LETA, Vācijā regulāri tiek atrastas bumbas, kas palikušas no Otrā pasaules kara. Ekspertu aplēses liecina, ka tehnisku iemeslu dēļ nav uzsprāgušas ceturtdaļmiljons bumbu, ko sabiedroto spēki nometa virs Vācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu