LDz veic ikgadējo infrastruktūras pārbaudi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai klātienē novērtētu infrastruktūras stāvokli un plānotu nepieciešamos modernizācijas un uzturēšanas darbus, VAS «Latvijas dzelzceļš» (LDz) kā ik gadu pavasarī veic infrastruktūras apbraucienus. Kopumā LDz pārvaldībā visā Latvijā ir 3167 kilometri sliežu ceļu, 139 stacijas, 128 pieturas punkti, vairāk nekā 500 pārbrauktuvju un teju 400 gājēju šķērsojumu.

LDz vadība un tehniskie speciālisti aprīļa beigās jau apskatījuši Ventspils, Rēzeknes, Daugavpils un Liepājas līniju stāvokli, bet turpmākajās nedēļas tiks pārbaudītas arī citas līnijas.

LDz prezidents Edvīns Bērziņš uzsver: «Infrastruktūras apbraucienos piedalās gan LDz valde, gan tehniskie darbinieki, gan Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija. Piestājot katrā stacijā, mēs tiekamies ar to darbiniekiem, lai saprastu, kādi ir aktuālie jautājumi, tostarp, kādi uzlabojumi nepieciešami. Vienlaikus tehniskie eksperti apskata infrastruktūru un novērtē sliežu ceļu kvalitāti.»

Apbraucienu laikā tiek apsekotas stacijas ēkas, peroni, sliežu ceļi un pārmijas, kā arī – apkārtējās teritorijas. Delegācijas sastāvā ir visdažādākie dzelzceļa speciālisti – no nekustamo īpašumu ekspertiem līdz inženieriem.

«Pirmās apskates liecina, ka infrastruktūras kvalitāte ir krietni vien uzlabojusies, un to novērtē arī uzraugošās institūcijas. Protams, vienmēr ir lietas, kuras var uzlabot, taču mēs arvien mazāk un mazāk runājam par reālām problēmām infrastruktūrā, jo tā patiesi patlaban ir ļoti labā stāvoklī,» papildina LDz prezidents E.Bērziņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu