Turpmāk jūrmalniekiem sabiedriskais transports pilsētā būs bez maksas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

No šodienas jūrmalniekiem sabiedriskais transports pilsētas teritorijā būs bez maksas, paredz martā pieņemtais Jūrmalas domes lēmums.

Lai pilsētas autobusos varētu braukt bez maksas, iedzīvotājiem jānoformē Jūrmalas iedzīvotāja karte, kuras izsniegšana notiek jau no 1.maija. Karti bez maksas var saņemt divas iedzīvotāju grupas - Jūrmalā deklarēti iedzīvotāji un tie, kuriem pieder nekustamais īpašums Jūrmalā.

Savukārt tiem, kas Jūrmalā nav deklarējušies un kuriem nepieder nekustamais īpašums, karti būs iespējams saņemt par naudu.

Kopš 2012.gada bezmaksas sabiedrisko transportu Jūrmalas pilsētā pašvaldība apmaksā skolēniem un pensionāriem. Skolēniem un pensionāriem, kuriem jau ir pašvaldības izsniegtā viedkarte, iedzīvotāja karte no jauna jānoformē nav.

Maksa par karti uz vienu mēnesi būs 23,85 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas nozīmē, ka kartes viena mēneša maksa ar PVN būs 28,86 eiro. Savukārt gada maksa par Jūrmalas iedzīvotāja karti varētu sasniegt 346,32 eiro.

Plānots, ka nākotnē ar Jūrmalas iedzīvotāja karti varēs saņemt arī citas priekšrocības - gan pašvaldības, pašvaldības iestāžu, gan arī, piemēram, pilsētas uzņēmēju piedāvātās atlaides pakalpojumiem, atzīmēja domes pārstāve.

Saskaņā ar plāna izstrādātāju veiktajiem aprēķiniem šīs ieceres īstenošanas izmaksas varētu būt 671 764 eiro gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu