«Lietuvos geležinkeliai» darījums ar «Skinest Baltija» neatbilst Lietuvas nacionālās drošības interesēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānijas «Lietuvos geležinkeliai» plānotais darījums par sliežu iepirkumu vairāk nekā trīs miljonu eiro vērtībā ar Igaunijas dzelzceļa pakalpojumu un investīciju grupas «Skinest Rail» uzņēmumu «Skinest Baltija» neatbilst Lietuvas nacionālās drošības interesēm, trešdien paziņojusi Lietuvas Satiksmes ministrija, balstoties uz nacionālās drošības garantēšanai svarīgo objektu aizsardzības koordinācijas komisijas atzinumu.

Kā teikts ministrijas izstrādātajā valdības lēmuma projektā, «Skinest Rail» īpašniekam, Igaunijas uzņēmējam Oļegam Osinovskim ir saistība ar ārvalstu institūcijām vai to fiziskajām vai juridiskajām personām, kas rada palielinātu risku vai apdraudējumu nacionālajai drošībai, turklāt viņš apsūdzēts koruptīva rakstura noziegumā.

Ņemot vērā, ka «Skinest» grupa figurē Lietuvas Galvenās dienesta ētikas izmeklēšanā, «Lietuvos geležinkeliai» aprīlī lūdza minēto komisiju un Lietuvas Finansiālo noziegumu izmeklēšanas dienestu (FNTT) izvērtēt, vai uzņēmuma iepirkumi atbilst augstākajiem caurskatāmības kritērijiem un valsts interesēm un vai konkursā nav saskatāmas noziedzīgas darbības pazīmes.

Sliežu iepirkuma konkursā «Skinest Baltija» piedāvāja viszemāko cenu, bet vēl kāda nenosaukta uzņēmuma piedāvājums bija par 200 000 eiro augstāks.

Kā ziņots, Oļegs Osinovskis ir apsūdzēts par kukuļa došanu bijušajam Latvijas valsts dzelzceļa uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» valdes priekšsēdētājam Uģim Magonim. Oļega Osinovska kompānijai «Skinest Rail» pieder Latvijas uzņēmums «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu