«Qatar Airways» vadītājs: vadīt lidsabiedrības pa spēkam ir tikai vīriešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kataras aviokompānijas «Qatar Airways» vadītājs Akbars Al Bakers šonedēļ nonācis kritikas krustugunīs saistībā ar seksistiskiem izteikumiem – viņaprāt, lidsabiedrību vadīšana pa spēkam esot vienīgi vīriešiem, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

«Protams, tas [lidsabiedrība] ir jāvada vīrietim, jo tas ir izaicinājumiem pilns amats,» otrdien izteicās Al Bakers, atbildot uz jautājumu par lidsabiedrības vadīšanu.

Šādu komentāru Al Bakers izteicis Starptautiskās Gaisa satiksmes asociācijas (IATA) ikgadējā sanāksmē, kur dzimumu līdztiesības nodrošināšana aviācijā bija viens no sarunu tematiem.

Savukārt trešdien Al Bakers izplatīja paziņojumu, kurā viņš atvainojās par saviem izteikumiem, vēsta ASV medijs CNN.

«Es vēlos no sirds atvainoties par jebkādu aizvainojumu, ko varēja izraisīt mani vakardienas komentāri,» teikts Al Bakera paziņojumā.

Šī gan nav pirmā reizē, kad «Qatar Airways» vadītājs izceļas ar pretrunīgiem izteikumiem.

Piemēram, pagājušajā gadā viņš bija spiests atvainoties pēc tam, kad ASV strādājošās stjuartes viņš nodēvēja par pārāk vecām, uzsverot, ka «Qatar Airways» stjuaršu vidējais vecums esot vien 26 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu