Lidmašīnu logus nākotnē varētu aizstāt virtuālie logi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija «Emirates» prezentējusi jaunu pirmās klases koncepciju, kas tiks izmantota jaunākajās lidsabiedrības lidmašīnās - tradicionālie logi tiek aizstāti ar virtuālajiem logiem. Pasažieriem joprojām būs iespējams redzēt ārpus lidmašīnas, tomēr viņi varēs skatīties nevis pa logu, bet gan ekrānos vērot video, kas uzņemti no uz lidmašīnas korpusa izvietotajām kamerām, vēsta Lielbritānijas medijs BBC.

«Emirates» pārstāvji uzskata, ka šī ideja paver ceļu iespējai nākotnē pilnībā atteikties no pasažieru logiem lidmašīnās, tādējādi padarot tās vieglākas un ātrākas.

Lidsabiedrības prezidents Tims Klārks stāsta, ka ar kamerām uzņemtie attēli esot tik kvalitatīvi, ka tie neradot nekādas aizdomās, ka pasažieris neskatās pa īstu lidmašīnas logu.

Virtuālie logi šobrīd tiek piedāvāti «Emirates» jaunākās lidmašīnas «Boeing 777-300ER» pirmās klases pasažieriem.

«Emirates» prezidents uzsver, ka šī projekta mērķis ir nākotnē pilnībā atteikties no logiem lidmašīnās.

«Iedomājieties lidmašīnas fizelāžu - kāpjot lidmašīnā iekšā, logu nav, bet iekāpjot tajā, «logi» ir. Tā rezultātā jūs iegūstat fizelāžu, kurai nav strukturālas vājības logu dēļ,» norāda Klārks.

Šāda lidmašīna būtu vieglāka un tā varētu lidot gan ātrāk, gan augstāk.

Tajā pašā laikā šāda lidmašīna tērētu arī mazāk degvielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu