«Boeing»: nākotnē lidmašīnu ātrums var pārsniegt 6000 kilometrus stundā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

ASV aviobūves uzņēmums «Boeing» plāno uzbūvēt pasažieru lidmašīnu, kuras ātrums piecas reizes pārsniegtu skaņas ātrumu – tas nozīmē, ka transatlantiskais lidojums no Londonas uz Ņujorku nākotnē varētu ilgt vien divas stundas, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Lidmašīna, kuras ātrums pārsniegtu 6100 kilometrus stundā, transatlantisko lidojumu veiktu ievērojami īsākā laikā, salīdzinot ar pašreizējām vismaz septiņām stundām.

«Boeing» gan uzsver, ka virsskaņas lidmašīnas projekts ir sākotnējā izstrādes stadijā.

Līdz pirmā lidmašīnas prototipa izveidošanai vēl ir nepieciešams pārvarēt virkni tehnoloģisku izaicinājumu, norāda uzņēmuma pārstāvji.

«Boeing» prognozē, ka šādas lidmašīnas par realitāti varētu kļūt 20 līdz 30 gadu laikā.

ASV uzņēmums virsskaņas ātruma lidošanu pēta jau gadu desmitiem.

Pasažieru lidmašīnas projekts ir viens no vairākiem virsskaņas projektiem, pie kuriem šobrīd strādā «Boeing».

Šogad uzņēmums prezentēja arī virsskaņas autonoma drona projektu. Šādi droni nākotnē varētu tikt izmantoti novērošanai militāriem nolūkiem.

Ja «Boeing» virsskaņas lidmašīnas projekts tiks realizēts dzīvē, tas kļūs par vienu no ātrākajiem pilotējamajiem lidojošajiem transporta līdzekļiem pasaules vēsturē.

«Boeing» gan nav vienīgais uzņēmums, kurš strādā pie virsskaņas lidmašīnu projektiem, – līdzīgi plāni ir arī uzņēmumiem «Lockheed Martin» un «Aerion Corporation».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu