53 sekunžu lidojums un citi pasaulē īsākie aviomaršruti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Singapūras aviokompānija «Singapore Airlines» šogad atklāj pasaulē ilgāko tiešo avioreisu no Singapūras uz Ņujorku – šis reiss ilgs aptuveni 20 stundas. Civilās aviācijas galvenais mērķis tradicionāli ir bijis lidot tālāk un ilgāk, tomēr pasaulē arī tādi lidojumi, kas ir tikai nedaudz ilgāki par 10 minūtēm. ASV raidorganizācija CNN apkopojusi informāciju par īsākajiem komerciālajiem avioreisiem pasaulē.

Īsākais starptautiskais komerciālais lidojums savieno Nīderlandes valdījumā esošo Sintmārtēnu un Lielbritānijas aizjūras teritoriju Angilju, kas abas atrodas Karību jūrā.

Šis lidojums ilgst vien desmit minūtes, un tā garums ir 19,11 kilometri.

Lidojumus starp Sintmārtēnu un Angilju nodrošina Angiljas aviokompānija «Anguilla Air Services».

Īsākais regulārais komerciālais avioreiss savieno divas no Orkneju salām Skotijā – Vestereju un Papavestereju.

Aptuveni trīs kilometrus garo lidojumu veic Skotijas aviokompānija «Loganair». Lidojumi starp abām mazajām salām tiek veikti jau 50 gadus, tādējādi šis uzskatāms par īsāko regulāro komerciālo avioreisu pasaulē.

Lidojumi šajā maršrutā tiek veikti ar lidmašīnu «Britten-Norman Islande», kurā ir vietas astoņiem cilvēkiem.

Avoreiss starp Vestereju un Papavestereju parasti ilgst nedaudz ilgāk par minūti, tomēr labvēlīgu laikapstākļu gadījumā to iespējams veikt 53 sekundēs.

Kā stāsta «Loganair» pārstāvji, šo avioreisu galvenokārt izmanto abu salu iedzīvotāji, kas pārvietojas savās ikdienas gaitās. Šajā īsajā ceļojumā labprāt dodas arī tūristi un aviācijas entuziasti.

Īsākais komerciālais aviomaršruts ir vien divus kilometrus garš. Tas tiek veikts Indonēzijas Papua provincē – no Kegatas uz Apovo.

Šīs apdzīvotās vietas atrodas kalnos nomaļā vietā Indonēzijā, un tās šķir dziļa un mežaina kalnu ieleja.

Ceļojums starp Kegatu un Apovo pa zemi ir sarežģīts, jo ceļš ved caur džungļiem un pa stāvām kalnu nogāzēm.

Neregulārus lidojumus šajā maršrutā veic britu pilots Mats Dērdens, izmantojot lidmašīnu «Pilatus PC-6 Turbo Porter», kurā ir vietas desmit pasažieriem.

Dērndens veic lidojumus arī starp citām nomaļām apdzīvotām vietām Papua reģionā.

Īsākais starpkontinentālais regulārais komerciālais avioreiss savieno Marokas pilsētu Tanžeru un Lielbritānijas aizjūras teritoriju Gibraltāru.

69 kilometrus garo lidojumu šajā maršrutā veic Marokas aviokompānijas «Royal Air Maroc».

Eiropu un Āfriku Gibraltāra šauruma šaurākajā vietā šķir vien 14,5 kilometri.

Gibraltāra šaurumu ik dienas šķērso arī ātrgaitas prāmji. Tomēr tiem, kas nevēlas doties ceļā pa ūdeni, tiek piedāvātā iespēja izmantot «Royal Air Maroc» pakalpojumus.

Īsākais lidojums starp divu valstu galvaspilsētām tiek veikts no Kongo Republikas galvaspilsētas Brazavilas uz Kongo Demokrātiskās Republikas galvaspilsētu Kinšasu, kas atrodas Kongo upes pretējos krastos.

Lidojuma distance starp Kinšasu un Brazavilu ir 26 kilometri.

Lidojumus šajā maršrutā veic divas aviokompānijas – Rietumāfrikas reģionā strādājošā lidsabiedrība «ASKY» un Kameronas aviokompānija «Camair-Co».

Īsākais komerciālais avioreiss Ziemeļamerikā tiek veikts no Kanādas pilsētas Toronto uz Niagāras apgabalu, kur atrodas slavenais Niagāras ūdenskritums.

Lidojums tiek veikts pāri Ontārio ezeram – tas ir 51 kilometru garš un ilgst aptuveni 15 minūtes.

Lidojumus šajā maršrutā nodrošina Kanādas lidsabiedrība «Greater Toronto Airways», izmantojot nelielo lidmašīnu «Piper Navajo».

Aviokompānija galvenokārt apkalpo tūristus, kas no Toronto vēlas nokļūt pie pazīstamā ūdenskrituma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu