«Ryanair» atzīst arodbiedrību «Ver.di» par Vācijas stjuartu pārstāvi

LETA/RTTNEWS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Īrijas zemo cenu arodbiedrība «Ryanair» ceturtdien paziņoja, ka parakstījusi vienošanos ar Vācijas daudznozaru arodbiedrību «Ver.di», ar kuru atzīst šo arodbiedrību par «Ryanair» stjuartu Vācijā pārstāvi.

Līdz ar to «Ver.di» kļuvusi par jau trešo «Ryanair» atzīto stjuartu arodbiedrību. Iepriekš «Ryanar» šādas vienošanās parakstījusi ar divām arodbiedrībām - Itālijas ANPAC/ANPAV un Lielbritānijas UNITE.

Ryanair" decembrī uzaicināja pilotu un stjuartu arodbiedrības vairākās Eiropas valstīs uz sarunām par to oficiālu atzīšanu, šādi cenšoties izvairīties no gaidāmajiem streikiem.

Jau ziņots, ka ka 25. un 26.jūlijā paredzētā Spānijas, Portugāles un Beļģijas stjuartu streika dēļ «Ryanair» atcēlusi 600 reisus. Pēc «Ryanair» aplēsēm, tas varētu skart 100 000 pasažieru, un aviokompānija paziņojusi, ka klientiem tiks piedāvātas vietas alternatīvos lidojumos vai pilnīga biļešu cenu kompensēšana.

Arodbiedrības pieprasa, lai «Ryanair» savu personālu nodarbinātu saskaņā ar to valstu tiesību normām, kur uzņēmums darbojas, nevis atbilstoši Īrijas likumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu