"Latvenergo" sola palīdzēt trūcīgajiem (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jau pavisam drīz kāps elektrības tarifi. "Latvenergo" valdes loceklis Uldis Bariss skaidro, ka juridiski uzņēmums nevar nepalielināt tarifus. Vienlaikus viņš sola papildu atbalstu daudzbērnu un trūcīgajām ģimenēm.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio sacīja, ka atbalstu no "Latvenergo" varētu saņemt desmitiem tūkstošu ģimeņu. Runa ir par 2400 papildu kilovatstundām gadā. 

Patlaban tiek izstrādāta atbalsta shēma.

Palīdzību plānots nodrošināt, sadarbojoties ar Latvijas Pašvaldību savienību.  Aktivitātes šai jomā bijušas "Latvenergo" vadības iniciatīva, kas saskaņota ar akcionāru.

Vairāk tērē, vairāk maksā

Bariss atgādināja, ka elektrības tarifu kāpums no 1.aprīļa skars mājsaimniecības, kuras patērē vairāk par 1200 kilovatstundām elektrības gadā. Tiem, kuri tērē mazāk, elektrības tarifi nepieaugs.

Nevajadzētu jaukt kopā sociālo aizsardzību un uzņēmuma komercdarbību, Bariss teica, komentējot pārmetumus par "Latvenergo" sagatavoto tarifu projektu, pēc kura vairāk būs jāmaksā mājsaimniecībām ar lielāku patēriņu. Elektroenerģijas tarifu pieaugums esot ekonomiski pamatots.

Uzņēmēju neapmierinātība

Runājot par uzņēmēju iebildēm saistībā ar elektrības pakalpojumu, Bariss atzina, ka nevienu uzņēmēju nepriecē tarifu kāpums. "Mums tāpat nav pārāk patīkami redzēt, ka naftas cena pašlaik iet augšā un līdz ar to saistīto resursu cenas pieaug. Mēs tāpat redzam, ka veikalu plauktos pārtikas preces ir kļuvušas 5, 10 vai 15% dārgākas. Visos šais gadījumos varbūt nav tik viegli atrast vienu vainīgo."

Lielas investīcijas tīklā

Viņš nepiekrita apgalvojumam, ka uzņēmums neinvestē. Ik gadu tas iegulda 150-200 miljonus latu elektrotīklu un ražotņu modernizācijā un rekonstrukcijā. Latvijas mērogiem šīs summas neesot mazas. Protams, investīcijas varētu būt lielākas.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu