Miķelsons: Elektroenerģijas tarifu kāpums bija neizbēgams (18)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Elektroenerģijas tarifu kāpums bija neizbēgams, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja "Latvenergo" bijušais vadītājs Kārlis Miķelsons.

Tomēr jautājumus rada veids, kā tas tika izdarīts, atzina Miķelsons, paužot viedokli, ka sadales un pārvades sistēmu tarifi bija jāpārskata "labajos laikos", nevis tagad, kad ekonomiskā situācija ir sarežģīta.

Elektroenerģijas gala tarifu paaugstināšana varētu būt mazāka, ja uzņēmuma īpašnieks pieņemtu lēmumu, ka "Latvenergo" strādā ar mazāku peļņu vai bez tās.

Bijušais "Latvenergo" vadītājs arī kritizēja valdības lēmumu visu "Latvenergo" peļņu ieskaitīt budžetā, paužot viedokli, ka tā "nav konstruktīva un pareiza pieeja" un labs saimnieks atstātu uzņēmuma rīcībā līdzekļus attīstībai.

Kā kļūdu Miķelsons raksturoja valdībā akceptēto Ekonomikas ministrijas sagatavoto atjaunojamo energoresursu likumprojektu. Likumprojekta mērķis ir veicināt vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu tautsaimniecības vajadzībām, noteikt stabilu ilgtermiņa investīciju vidi atjaunojamās enerģijas ražošanai, lai līdz 2020.gadam atjaunojamās enerģijas īpatsvars kopējā bruto enerģijas gala patēriņā sasniegtu vismaz 40%.

Bijušais "Latvenergo" vadītājs norādīja, ka 40% rādītājs bija tikai indikatīvs un Eiropas Savienības direktīvas neprasīja to ierakstīt likumā. Kārtējo reizi Latvijas ierēdņi ir pārcentušies Eiropas normu piemērošanā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu