Nākotnē arvien lielāka nozīme būs darbaspēka mobilitātei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nākotnē arvien lielāka nozīme būs darbaspēka mobilitātei, nevis darbam uz vietas birojā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja biroja risinājumu kompānijas "Regus" Ziemeļvalstu un Baltijas valstu reģionālais direktors Mihaels Āstrups.

Viņš uzsvēra, ka mobilo darbinieku kļūst arvien vairāk arī Baltijas valstīs un, 1.jūnijā atklājot savu biznesa centru Rīgā, "Regus" cer, ka liela daļa klientu būs tieši mobilie darbinieki. "Regus" veiktā izpēte liecina, ka aptuveni 35% kompāniju Baltijas valstīs saviem darbiniekiem piedāvā elastīgo darbu. Turklāt šāds pakalpojums būs izdevīgs arī Latvijas uzņēmējiem no reģioniem, kuriem nav biroja Rīgā, bet rodas vajadzība ierasties biznesa darīšanās Rīgā, piebilda Āstrups.

""Regus" tic darbaspēka mobilitātei - jebkurš darbinieks var strādāt, vienalga kad un no kuras vietas pasaulē viņš to vēlas darīt. Šādas tendences ir visā pasaulē. "Regus" ikdienā apkalpo 800 000 klientu, un visi klienti vēlās samazināt telpu īres izmaksas. Pārdošanas cilvēkiem būtībā savs birojs nav vajadzīgs, tāpēc pirms pieciem gadiem "Regus" sāka piedāvāt jaunu pakalpojumu "Businessworld", kurš ir iekļauts cenā un pienākas ikvienam klientam, kurš īrē biroju "Regus" biznesa centrā," skaidroja Āstrups.

Viņš skaidroja, ka šis pakalpojums būtība ir tāda kā "Regus" biedra vai klienta karte, kuras īpašnieks jebkurā pasaules vietā jebkurā "Regus" centrā var iegūt savu personisko biroju.

"Piemēram, darbiniekam piecas līdz desmit dienas mēnesī jāstrādā Baltijas valstīs, un ar šo karti viņš saņems biroju "Regus" centrā uz šo laiku. Visos "Regus" centros ir arī biznesa pārrunu telpa, un viens no "Regus" klienta karšu veidiem - Zelta karte - atļauj pieeju tikai šai pārrunu telpai, lai uzņēmējam svešā pilsētā būtu pieejama profesionāla biznesa vide un nav jāsarunā biznesa tikšanās kādā restorānā. Turklāt Zelta karti var iegādāties arī atsevišķi un nav jāīrē kāds no "Regus" birojiem," sacīja Āstrups.

"Regus" ir darbavietu risinājumu nodrošinātājs, kas piedāvā ražojumus un pakalpojumus, kuri ietver pilnībā aprīkotus birojus un profesionālas sanāksmju telpas, biznesa atpūtas zonas un videosakaru studiju tīklu.

"Regus" cilvēkiem nodrošina iespēju strādāt atbilstīgi viņu vēlmēm neatkarīgi no tā, vai viņi strādā mājās, esot ceļā vai birojā. Līdz ar simtiem tūkstošu mazu un vidēju uzņēmumu arī tādi klienti kā "Google", "GlaxoSmithKline" un "Nokia" izmanto "Regus" sniegtos ārpakalpojumus, kas nodrošina biroju un darbavietu vajadzības, attiecīgi ļaujot uzņēmumiem koncentrēt uzmanību uz savām pamatdarbībām.

"Regus" ir aptuveni 1200 biroji vairāk nekā 500 pilsētās 88 pasaules valstīs.

"Regus" ieņēmumi 2010.gadā bija viens miljards 40 miljoni Lielbritānijas mārciņu (823,9 miljoni latu), bet 2009.gadā tie bija viens miljards 55 miljoni mārciņu (835,6 miljoni latu).

"Regus" biroju centrs Rīgā atvērts šā gada 1.jūnijā, un kopējā izīrējamo biroju platība ir 1180 kvadrātmetri.

"Regus" biroju centrā Viļņā izīrējamā platība ir 1054 kvadrātmetri, bet Tallinā - 1100 kvadrātmetri.

"Regus" dibināts Briselē, Beļģijā, 1989.gadā ar galveno biroju Luksemburgā, un uzņēmums ir ietverts Londonas biržas sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu