Jezdakova: VID dārgā ēka uz mums neattiecas (32)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jaunā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ēka uz «mums neattiecas», - uz jautājumu par dārgajām ēkas izmaksām Latvijas Radio šorīt sacīja VID ģenerāldirektore Nellija Jezdakova.

Viņa piebilda, ka lēmumu par ēkas būvniecību pieņem Ministru kabinets, valsts pasūtītājs ir VAS «Valsts nekustamie īpašumi». «Mēs, protams, gribam visi sēdēt vienā ēkā, lai varam efektīvi strādāt,» sacīja VID ģenerāldirektore.

Jau ziņots, ka VID jaunais komplekss varētu izmaksāt 38,5 miljonus latu, ko paredzēts būvēt kā paraugobjektu Latvijā ne tikai kvalitātes, efektivitātes un ilgtspējas, bet arī sabiedrības informēšanas un atklātības ziņā.

Jezdakova iepriekš norādīja, ka Rīgā strādājošo VID darbinieku atrašanās vienā adresē būs ieguvums visiem. Samazināsies iestādes administratīvās izmaksas, uzlabosies darba apstākļi, kas veicinās un paātrinās savstarpējo sadarbību starp struktūrvienībām, un ieguvēji būs nodokļu maksātāji, kuriem tiks piedāvāts augstāka līmeņa serviss.

Plānots, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2000 darbinieku no visām, patlaban 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs. Kompleksa būvniecību pabeigs 2014.gadā. Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA «Biroju centrs Ezerparks», projekta autors arhitektu birojs «Sarma & Norde Arhitekti», būvdarbu ģenerāluzņēmējs SIA «Re&Re» un projekta finansētājs banka «Nordea».

Jau ziņots, ka Valsts kontroles revīzijā tika secināts, ka VID nodrošināšana ar vienotām telpām, būvējot jaunu administratīvo ēku kompleksu un nododot to nomā VID, netiks panākta ar iespējami mazāko finanšu resursu izlietojumu.

Savukārt Finanšu ministrija uzsver, ka jau 2011.gada sākumā ar mērķi ievērojami samazināt telpu nomas maksu, VAS «Valsts nekustamie īpašumi» un «Mežaparks SPV» panāca vienošanos par grozījumiem dalībnieku līgumā un priekšlīgumā. Tā rezultātā VID par telpu lietošanu gadā maksās vismaz par diviem miljoniem eiro (1,4 miljoni latu) mazāku summu, iepriekš informēja ministrijā.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu