Noraida informāciju par viltotiem dokumentiem «Krājbankas» lietā (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

KPMG Baltics kategoriski noraida apgalvojumu, ka lēmums par «Krājbankas» maksātnespējas procesa sākšanu tika pieņemts, balstoties uz, iespējams, viltotiem dokumentiem. «Krājbankas» maksātnespēja iestājās, jo bija fizisks finanšu līdzekļu trūkums un nepieejamība, kā dēļ banka vairs nespēja norēķināties ar saviem klientiem. Tieši tādēļ arī pieteikumu bankas maksātnespējai iesniedza gan Rīgas dome, gan Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Financenet informēja KPMG Baltics sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Kā skaidro Fīrmanis, administrators uz, iespējams, viltotu dokumentu pamata nav pieņēmis nevienu lēmumu. Tieši pretēji – iespējams, viltotu dokumentu un bijušās bankas vadības un īpašnieku iespējamās prettiesiskās rīcības dēļ milzīgas naudas summas ir iestrēgušas ārvalstu banku kontos, kas kalpoja par iemeslu bankas darbības apturēšanai. Tādēļ administrators vērsās tiesībsargājošās iestādēs, kuras jau ir sākušas kriminālprocesu, lai šīs iespējamās pretlikumīgās darbības izvērtētu un prasītu atbildību no vainīgajiem.

Tāpat bankas administrators tiesājas ar vairākām ārvalstu bankām par iestrēgušās naudas atgūšanu vairāk nekā 100 miljonu latu apmērā. Vairākās ārvalstu jurisdikcijās ir ierosināti procesi, un KPMG Baltics jau ir uzvarējis pirmajā tiesas instancē Ukrainā, kur cīnās par Latvijas «Krājbankai» piederošajiem naudas līdzekļiem vairāku miljonu latu apmērā, kas iestrēguši Conversbank kontos.

Fīrmanis vērš uzmanību, ka šodienas laikrakstā Dienas bizness publicētais raksts «Krājbankas lietā uzpeld, iespējams, viltoti dokumenti», norāda uz vienas no bankas bijušajām amatpersonām centieniem ietekmēt izmeklēšanas procesu un tiesu, lai panāktu sev labvēlīgāku lēmumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu