Turpinās uzstāt uz pilnīgu «uzturēšanās atļauju tirgus» izbeigšanu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) uzskata, ka šodien Saeimas pieņemtie ierobežojumi atļauju izsniegšanai pret nekustamā īpašuma iegādi ir novēloti un nepietiekoši, tomēr jebkurš solis, kas ierobežo «masveidīgo uzturēšanās atļauju izsniegšanu, ir solis pareizā virzienā».

VL-TB/LNNK «turpinās cīņu par pilnīgu uzturēšanās atļauju tirgus izbeigšanu», teikts nacionālās apvienības paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem. VL-TB/LNNK atgādina, ka koalīcijā jau ir iesniegts likumprojekts, kas potenciāla valsts apdraudējuma situācijās valdībai dod tiesības pilnībā apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu visiem kādas konkrētas valsts pilsoņiem.

Vērtējot šodien Saeimas pieņemtos grozījumus Imigrācijas likumā, VL-TB/LNNK pauž, ka panāktais, lai arī novēloti un nepietiekoši, tomēr ir solis pareizajā virzienā. Pie šiem grozījumiem gan nebūtu jāapstājas, uzsver nacionālā apvienība.

«Ņemot vērā, ka šajā biznesā personīgi ir ieinteresēts gan bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V), gan vairāki citi Saeimas partiju politiķi, jebkādu ierobežojumu uzlikšana masveidīgajai Latvijas izpārdošanai ir tikusi bremzēta un novilcināta visiem iespējamiem līdzekļiem. Tikai bailes no pilsoņu balsojuma gaidāmajās vēlēšanās un Ukrainas notikumu kontekstā - arī nekontrolētās Krievijas pilsoņu ieplūšanas Latvijā - ir piespiedušas Saeimas vairākumu tomēr izšķirties par jebkādu ierobežojumu uzlikšanu,» teikts nacionālās apvienības paziņojumā medijiem.

Kā ziņots, Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz līdz 250 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma minimālo vērtību, par kura iegādi var iegūt termiņuzturēšanās atļauju. Pašreizējais regulējums nosaka, ka termiņuzturēšanās atļauju uz laiku līdz pieciem gadiem var iegūt, iegādājoties vienu vai vairākus īpašumus vismaz 142 300 eiro vērtībā vai 71 150 eiro vērtībā ārpus Rīgas reģiona un republikas pilsētām.

Likums tika pieņemts vienbalsīgi ar 79 deputātu balsīm, savukārt vēl 12 parlamentārieši no dažādiem politiskiem spēkiem balsojumā nepiedalījās. Arī debates šī likuma grozījumi šodienas Saeimas sēdē neizraisīja.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa otrreizējai caurlūkošanai nodotie grozījumi Imigrācijas likumā sākotnēji paredzēja šo darījumu slieksni noteikt 150 000 eiro apmērā. Parlamentārieši nolēma palielināt šo slieksni, kā arī vienojās atteikties no iepriekš paredzētas kvotu sistēmas.

Izmaiņas saistībā ar uzturēšanās atļauju izsniegšanu par nekustamā īpašuma iegādi stāsies spēkā šogad 1.septembrī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu