Reirs: Lietuvas pievienošanās eirozonai uzlabos Baltijas valstu vienotību un globālo konkurētspēju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lietuvas pievienošanās eirozonai uzlabos Baltijas valstu vienotību un globālo konkurētspēju, tā oficiālā apsveikumā Lietuvas kolēģim - kaimiņzemes finanšu ministram Rimantam Šadžiusam - paudis finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

Ministrs arī apsveicis Lietuvas iedzīvotājus ar Eiropas Savienības vienotās valūtas ieviešanu un uzsvēris šī notikuma politisko un ekonomisko nozīmīgumu Baltijas valstu reģionam kopumā.

«Baltijas valstis ir vienots reģions, tādēļ šis ir nozīmīgs notikums ne tikai Lietuvai, bet arī Latvijai un Igaunijai. Esmu pārliecināts, ka līdz ar Lietuvas pievienošanos eirozonai Baltijas valstu reģions uzlabos savu ekonomisko konkurētspēju un finanšu pievilcību globālajā kontekstā, kā arī tiks nojauktas pēdējās reģiona iekšējās tirdzniecības robežas, ko radīja valūtu konvertācija. Viennozīmīgi var teikt, ka

Baltijas reģions kļūs politiski un ekonomiski spēcīgāks kā jebkad, vienotāks un mazāk atkarīgs no ģeopolitisko notikumu radītās turbulences,»

uzsvēris Reirs.

Apsveikuma nobeigumā ministrs pateicās par līdzšinējo veiksmīgo sadarbību, kā arī norādīja, ka tagad eirogrupā visām trijām Baltijas valstīm būs iespēja kopīgi veidot eirozonas nākotni.

Jau ziņots, ka 2015.gadā eirozonai pievienojas 19.valsts - Lietuva. Tās eiro monētas rotā Lietuvas ģerboņa figūra Vītis - bruņinieks auļojoša zirga mugurā. Monētas kaltas Lietuvas naudas kaltuvē «Lietuvos monetu kalykla».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu