Dombrovskis kritizē Baltijas valstis un Somiju ar nespēju sadarboties sašķidrinātās gāzes termināļa izveidē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Bijušais Latvijas premjerministrs un pašreizējais Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks ar atbildību par eiro un sociālo dialogu Valdis Dombrovskis (V) kritizē veidu, kādā risināts jautājums par reģionālā sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību Baltijas jūras reģionā.

Šodien diskusijā «Dialogi ar iedzīvotājiem» Dombrovskis atgādināja, ka tikmēr, kamēr visas trīs Baltijas valstis diskutēja par to, kurā no tām būtu jāveido reģionālais sašķidrinātās gāzes terminālis, Lietuva uzbūvēja savu nacionālo termināli. Tajā pašā laikā

Dombrovskis joprojām ir pārliecināts, ka Latvijai bija visi priekšnosacījumi, lai uzbūvētu reģionālo termināli.

Politiķis atzīmēja, ka arī diskusijas starp Igauniju un Somiju par termināļa būvniecību ir beigušās ar to, ka katra valsts izdomājusi būvēt savu reģionālo termināli. «Rezultātā katrai valstij būs jādomā par savu reģionālo gāzes termināli,» ironizēja komisārs.

Pēc Dombrovska domām, šī problēma nav atrisināta visracionālākajā veidā, kā to varēja atrisināt, tāpēc

nākotnē viena valsts uz otru vēl ilgi varēs rādīt ar pirkstu un norādīt vainīgo,

pieminot problēmas reģionālā gāzes termināļa projektā.

Jau ziņots, ka nesen darbu sāka Lietuvas sašķidrinātās gāzes terminālis. Savukārt Igaunija un Somija pagājušajā gadā vienojās, ka katra pati būvēs savu termināli un tos savienos cauruļvads. Pagaidām vēl nav apstiprināta cauruļvada un termināļu būvēšanas finansējuma iedale, bet projekta «Balticconnector» atklāšana paredzēta 2019.gadā.

Plānots, ka projekts izmaksās aptuveni 500 miljonus eiro. Igaunija un Somija cer saņemt finanšu atbalstu no Eiropas Savienības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu