Eiro kursa nelielo kritumu nesaista ar situāciju Grieķijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiro kursa nelielais kritums nav saistāms ar Grieķijas politiskās situācijas izmaiņām un bažām par šīs valsts turpmāko rīcību, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Kā norādīja Latvijas Bankas prezidents, eiro kurss nedaudz kritās vēl pirms vēlēšanām Grieķijā. Tas bija saistīts ar Eiropas Centrālās bankas pieņemto lēmumu par naudas papildus iepludināšanu sistēmā.

Vienlaikus Rimšēvičs uzsvēra, ka nav jābūt bažām par eiro stabilitāti. Un to patlaban varot novērtēt Latvijā, kad ir nenoteiktība austrumos un rietumos, bet nav bažu, ka valūta tiks devalvēta.

Kā ziņots, eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien pēc vēlēšanām Grieķijā nokritās līdz 11 gados zemākajam līmenim, bet lielākās Eiropas biržas uzrādījušas atšķirīgus rezultātus.

Svētdien Grieķijas parlamenta vēlēšanās uzvarējušās kreiso ekstrēmistu partijas SYRIZA līderis Aleksis Ciprs pirmdien nodeva premjerministra zvērestu, kļūstot par valsts jaunāko premjeru 150 gados.

SYRIZA ir solījusi panākt daļēju Grieķijas parāda norakstīšanu, paaugstināt algas un pensijas, apturēt valsts sektorā strādājošo atlaišanas un iesaldēt valsts īpašumu privatizāciju, tādējādi atsakoties no reformām, kuras saskaņā ar Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda prasībām īstenojusi līdzšinējā valdība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu