Straujuma pieļauj «Rīgas satiksmes» braukšanas tarifa samazināšanos, ja tā noteikšanu uzticētu SPRK

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ja pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» (RS) sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu uzticētu Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK), tarifi samazinātos, šādu viedokli šodien pēc koalīcijas sadarbības padomes sēdes pauda Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Koalīcija 9.februārī lems par ideju nodot «Rīgas satiksmes» sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu SPRK. Koalīcija kopumā pozitīvi vērtē šo ideju, taču par to vēl tiks lemts, jo Zaļo un zemnieku savienība pamatoti lūgusi saņemt SPRK rakstisku atzinumu par priekšlikuma atbilstību likumdošanai, norādīja premjerministre.

Sadarbības padomes sēdē notikusi diskusija, vai vienas pilsētas sabiedriskā transporta tarifu jautājums būtu nododams SPRK, bet nav bijusi saruna par citu institūciju iesaisti. Tā Straujuma atbildēja uz jautājumu, kāpēc tarifu noteikšana varētu tikt uzticēta regulatoram, nevis kādai citai ar nozari saistītai institūcijai.

Jau ziņots, ka Rīgas domes «Vienotības» deputāti aicina nodot pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» sabiedriskā transporta braukšanas tarifu noteikšanu SPRK, informēja «Vienotības» frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Savukārt SPRK padomes priekšsēdētājs Valdis Lokenbahs norādīja, ka sabiedriskā transporta biļešu tarifu noteikšana drīzāk jāvērtē šajā jomā kompetentām institūcijām. Viņš piebilda, ka, ja deputātiem ir priekšlikums mainīt pastāvošo braukšanas maksas noteikšanas kārtību sabiedriskā transporta nozarē, ir nepieciešams izvērtēt visus aspektus - gan juridiskos, gan ekonomiskos, gan institucionālos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu