Dukuri parakstījuši sportisko garu apkaunojošu vēstuli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Satraukušies par savu maciņu, skeletonisti Martins un Tomass Dukuri pagājušajā nedēļā nosūtīja vēstuli Saeimas deputātiem, lūdzot nepieļaut ātro kredītu devēja un sava sponsora «4finance» «paralīzi». Par nožēlu nebanku nozares milzīgajam lobijam, deputāti tomēr atbalstīja nedaudz stingrāku regulējumu ātro kredītu biznesam, kas mērāms daudzos desmitos miljonu eiro.

Abi sportisti, kā arī viņu tēvs un treneris Dainis Dukurs nosūtīja Saeimas deputātiem līdzīgu vēstuli kā iepriekš sūtīja sportisti Māris Štrombergs un Ivo Lakučs.

Arī Dukuru vēstule sākas ar sportistu sasniegumu un titulu uzskaitījumu. Pēc tam viņi atgādina deputātiem, ka kopš 2013.gada skeletona komandu atbalsta uzņēmums «4finance».

Sportisti saņēmuši informāciju no ātro kredītu firmas, ka tā, visticamāk, vairs nevarēs skeletonistus atbalstīt saistībā ar Saeimas īstenotajām izmaiņām normatīvajos aktos par nebanku aizdevumu ierobežošanu.

Viņi sūdzas, ka izmaiņu dēļ ātro kredītu firmas darbība tika paralizēta. To gan var uzskatīt par nepamatotu pārspīlējumu.

TVNET izdevās sazināties arī ar Martinu. Viņa viedokli varat izlasīt šeit:

Dukuru vēstule

Līdzīgu vēstuli deputātiem nosūtījuši arī sportisti Ainārs Kovals un Laura Ikauniece-Admidiņa. Arī viņus līdz šim atbalstījis «4finance».

Sportisti norāda - ja deputāti pieņems izmaiņas likumos, kuru rezultātā nebanku kredītdevēji pārtrauks darbu, «4finance» vairs nespēs viņus atbalstīt.

Kovala un Ikaunieces iesniegums

TVNET jau ziņoja par līdzīgu vēstuli no citiem sportistiem.

Tikmēr Saeima pirms nedēļas otrajā lasījumā nobalsoja par stingrāku regulējumu ātrajiem kredītiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu