Martins Dukurs: «Vai jūs esat glupi, ka uzdodat tādus jautājumus?»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Portāla TVNET rīcībā nonākusi skeletonistu Martina un Tomasa Dukuru parakstīta vēstule Saeimas deputātiem, lūdzot nepieļaut ātro kredītu devēja un sava sponsora «4finance» «paralīzi». Lūdzām sportistiem komentāru, kāpēc viņi atbalsta nebanku kreditētājus, no kuru darbībām cietuši daudzi cilvēki.

Martins TVNET skaidroja, ka šādu vēstuli uzrakstījuši tāpēc, ka neatbalsta iecerētos likuma grozījumus, kas ierobežotu ātro kredītu devēju biznesu. Viņš tajā nesaskata neko pretlikumīgu.

Dukurs uzskata, ka ātro kredītu devēji nenodara sabiedrībai lielu ļaunumu.

Viņš salīdzina - bankas cilvēkiem aizdod lielas summas, bet nebanku nozarē strādājošie - mazākas summas.

Viņaprāt, cilvēki ātros kredītus ņem, ja viņiem rodas tāda nepieciešamība, turklāt paši iepazīstoties ar noteikumiem.

Vaicāts, vai viņš lasījis par cilvēkiem, kuriem ātro kredītu paņemšana radījusi lielas problēmas, Martins atbild noliedzoši. Viņš arī uzdod pretjautājumu - vai mēs domājam, ka ātros kredītus cilvēki ņem tāpēc, ka viņiem dzīvē un finansiālā jomā viss ir labi?

Martins arī apgalvoja, ka vēstules sūtīšana Saeimas deputātiem bija skeletonistu komandas iniciatīva, nevis «4finance» ideja.

Izdzirdot jautājumu, vai sportisti saņēma naudu par šo vēstuli, Martins kļuva pikts: «Vai jūs esat glupi, ka uzdodat tādus jautājumus? Kādas muļķības!» Sportisti neesot saņēmuši naudu par šo vēstuli.

Skeletonists saprotot, ka ar šo vēstuli cenšas ietekmēt likumdošanu. Viņš gan norāda, ka ietekmēšana notiek netieši. «Ja likumdošanu varētu ietekmēt tik vienkārši, būtu labi,» viņš sarunas noslēgumā nosaka.

TVNET jau ziņoja, ka, satraukušies par savu maciņu, skeletonisti Martins un Tomass Dukuri pagājušajā nedēļā nosūtīja vēstuli Saeimas deputātiem, lūdzot nepieļaut ātro kredītu devēja un sava sponsora «4finance» «paralīzi». Par nožēlu nebanku nozares milzīgajam lobijam, deputāti tomēr atbalstīja nedaudz stingrāku regulējumu ātro kredītu biznesam, kas mērāms daudzos desmitos miljonu eiro.

Vēstuli varat izlasīt šeit:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu