Bankas vadītājs: Iedzīvotāju parādu slogs arī mudina slēpt ienākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Iedzīvotāju parādu slogs ir viens no iemesliem, kas mudina cilvēkus slēpt savus ienākumus, šodien ēnu ekonomikas mazināšanai veltītā konferencē sacīja «SEB bankas» vadītājs Ainārs Ozols.

«SEB bankā» pašlaik ir 60 000 klientu, kuru kontiem saistībā ar parādiem ir tiesas noteikti ierobežojumi vai tie bloķēti. Šie 60 000 klientu pamatā ir personas, kuras ir parādā ātro kredītu izsniedzējiem. Ja rēķina, ka «SEB banka» ieņem ceturto daļu tirgus, tad šis rādītājs būtu jāpareizina ar četri, lai raksturotu, cik nopietna ir parādu sloga problēma Latvijā, lēsa bankas vadītājs.

Ozols skaidroja:

cilvēki zina - ja to kontā parādīsies ienākumi, tie tiks bloķēti, tāpēc cilvēki ir motivēti lūgt «aplokšņu algas» un slēpt ienākumus.

Šajā kontekstā ir būtiski, ka tiek noteikti papildu ierobežojumi ātro kredītu izsniedzējiem, vērtēja Ozols.

«SEB bankas» vadītājs arī pauda viedokli, ka Valsts ieņēmumu dienests pēdējā laikā dodas pareizajā virzienā, kamēr pirms dažiem gadiem vispār nevarēja saprast, ko iestāde dara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu