Čigāne: TTIP lielākie ieguvēji būs mazie un vidējie uzņēmumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienības (ES) un ASV savstarpējā Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības nolīguma (TTIP) lielākie ieguvēji būs tieši mazie un vidējie uzņēmumi, kopīgajā preses konferencē ar ES tirdzniecības komisāri Sesīliju Malmstrēmu paziņoja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne (V).

Uzrunājot klātesošos, viņa noraidīja iepriekš izskanējušo, ka no gaidāmā TTIP lielākie ieguvēji būs tikai lielās korporācijas. Deputāte skaidroja, ka lielās kompānijas jau tagad ir pietiekami izvērtušas savu darbību.

«No TTIP visvairāk iegūs mazie un vidējie uzņēmumi, it īpaši tie, kas rada ļoti inovatīvus produktus,» pauda deputāte, skaidrojot, ka patlaban ES tirgus šāda veida produktiem ir neliels, taču eksportam uz ASV ir vairākas barjeras, kas ražoto produktu sadārdzina, mazinot tā konkurētspēju.

Savukārt, runājot par Latvijas ieguvumiem no minētā nolīguma, deputāte īpaši izcēla pieeju ASV sašķidrinātās gāzes piegādātājiem, kad Latvijai ir nepieciešama gāzes piegāžu dažādošana, ļaujot tirgum piekļūt mazākiem komersantiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu