LAU vadītājs: saprotamāk būtu ieviest progresīvo ienākuma nodokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Priedītis / LETA

Lielo algu saņēmējiem ir jābūt augstākiem nodokļiem nekā mazo algu saņēmējiem, atzīst viens no lielās algas saņēmējiem VAS «Latvijas autoceļu uzturētājs» valdes priekšsēdētājs Vladimirs Kononovs. Tādējādi viņš atbalstot valdības centienus risināt šo problēmu, ieviešot solidaritātes nodokli.

«Protams, par nosaukuma veidu un modeli var diskutēt. Manuprāt, pareizāk un saprotamāk būtu ieviest progresīvo ienākuma nodokli, kā tas ir arī citās valstīs,» uzskata Kononovs.

Kā ziņots, valdība vienojusies par vairākām nodokļu izmaiņām, lai nākamgad valsts budžetā nodrošinātu papildu ieņēmumus un atbalstītu iedzīvotājus ar mazākiem ienākumiem.

No nākamā gada tiks ieviests solidaritātes nodoklis, kas skars 4700 lielo algu saņēmējus ar darba algu mēnesī vidēji virs 4000 eiro. Tas ļaus novērst nevienlīdzību, ka noteikts personu loks var veikt būtiski mazākus nodokļu maksājumus no saviem darba ienākumiem. Tas, ka nodokļu slogs minimālās algas saņēmējiem ir teju tāds pats kā daudzreiz lielākas algas saņēmējiem, rada regresīvu darbaspēka nodokļu sistēmu.

Iedzīvotāju ienākuma nodokli nākamgad plānots saglabāt līdzšinējā līmenī - 23%.

Kononova alga, pēc CSP datiem, ir 7975 eiro mēnesī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu