«Tele2»: valsts un pašvaldības iestādes pārmaksā par sakariem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daļa iedzīvotāju, valsts un pašvaldības iestādes, kā arī atsevišķi uzņēmumi turpina pārmaksāt par sakaru pakalpojumiem, aģentūrai BNS atzina mobilo sakaru operatora «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. «Klientu skaits Latvijā, kas maina operatoru gada laikā, ir zem 3%, un tas ir mazāk kā Eiropā vidēji. Mūsuprāt, šis skaits varētu būt lielāks, jo neraugoties uz tirgus attīstību, daļa iedzīvotāju, taču vairāk valsts un pašvaldību iestādes, kā arī atsevišķi uzņēmumi, turpina pārmaksāt par sakaru pakalpojumiem,» teica Vancovičs.

Pēc viņa teiktā, skaudrākā situācija ir tieši valsts un pašvaldību iestāžu vidū. «Tas, kas pietrūkst, ir valsts un pašvaldību prasme rīkoties ar nodokļu maksātāju naudu kā krietnam un rūpīgam saimniekam. Konkursu par mobilo sakaru pakalpojumiem procentuālā izteiksmē pret valsts un pašvaldību iestāžu skaitu ir ārkārtīgi maz, un Latvija šajā jomā stabili turas Baltijas «astē»,» sacīja «Tele2» valdes priekšsēdētājs.

Viņš atzīmēja - lai arī ir atsevišķi pozitīvi piemēri, tomēr jāsecina, ka iepirkumi lielā daļā gadījumu tiek rīkoti ar mērķi neko nemainīt par jebkuru cenu. «Par iepirkumos iekļautajām absurdajām prasībām varētu sarakstīt joku un anekdošu krājumu. Arī šogad daļā iepirkumu bija iekļautas tādas absurdas prasības, kā, piemēram, īsziņas piegādes laiks (operatoriem tas atšķiras pāris sekunžu robežās), eksotisku viesabonēšanas valstu skaits un līdzīgas, kas nav saistītas ar valsts un pašvaldības darbu vai arī ietekmē to kvalitāti. Tā rezultātā valsts iestādes noslēdz ikgadējus līgumus par cenām, kas pārsniedz ikvienam iedzīvotājam brīvi pieejamas pakalpojumu cenas, pārliecībā, ka konkurss ir labi novadīts! Tāpat joprojām tiek rīkoti tādi iepirkumi, kuros, pat piedāvājot mobilo sakaru pakalpojumus bez maksas – uz operatora rēķina, uzvarēt nav iespējams. Šeit pat nav nozīmes vai «Tele2» uzvar konkursā vai nē – svarīgākais ir tas, ka ieguvumiem no nozares konkurences jātiek pārnestiem uz nodokļu maksātāju naudas ietaupīšanu,» klāstīja Vancovičs.

Latvijas «Tele2» ietilpst Zviedrijas «Tele2» koncernā, kas darbojas kopumā deviņās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu