FM: jaunajā periodā kohēzijas ietvaros jau noslēgti līgumi par € 226 miljoniem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Jaunajā Eiropas Savienības (ES) fondu periodā kohēzijas ietvaros jau noslēgti līgumi ar finansējuma saņēmējiem par 226 miljoniem eiro, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

«Ja runājam par ES atbalstu vispār, tad ir jāskatās uz diviem lieliem pīlāriem. Viens ir kohēzijas politika, kuras ietvaros mums ir pieejami 4,4 miljardi eiro. Otrs ir lauku attīstības programma, kur ir gan tiešmaksājumi, gan citas aktivitātes un tam ir paredzēts 1,1 miljards eiro. Tātad kopumā mums ir pieejami 5,5 miljardi eiro,» atgādināja Eberhards.

Viņš atzīmēja, ka kolēģi Zemkopības ministrijā kopā ar Lauku atbalsta dienestu strādā pie lauku attīstības plāna, kur jau ir dažāda veida aktivitātes, kuras notiek. «Tieši tāpat kohēzijas instrumentu ietvaros mēs runājam par 121 Ministru kabineta noteikumu. Šajā sadaļā jau ir 20 uzsāktas atlases par vairāk nekā pusmiljardu eiro, kā arī ir noslēgti līgumi ar finansējuma saņēmējiem jau par 226 miljoniem eiro. Katru mēnesi, katru nedēļu šis rādītājs palielinās, jo atlases procedūras iet uz priekšu,» norādīja FM valsts sekretāres vietnieks ES fondu jautājumos.

Viņš piebilda, ka tāpat paralēli vēl notiek viss, lai noslēgtu 2007.-2013.gada plānošanas perioda aktivitātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu