LVRA: šis gads viesnīcu sfērā varētu būt diezgan nesaprotams un trausls

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šis gads viesnīcu sfērā varētu būt diezgan nesaprotams un situācija - trausla, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» atzina Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) vadītājs Jānis Vālodze.

Asociācijas vadītājs atzīmēja, ka iepriekšējos gados bija dažādi lieli pasākumi – 2014.gadā Rīga bija Eiropas kultūras galvaspilsēta, jūlijā bija Pasaules koru olimpiāde, pērn Latvija bija prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē un notika Eiropas čempionāta basketbolā posms.

«Šogad neviena šāda pasākuma, kurš radītu ievērojamu papildu tūristu plūsmu, nav. Tas mūs noteikti ietekmēs. Piemēram, aizvadītā gada otrajā ceturksnī četru un piecu zvaigžņu viesnīcās bija ļoti daudz prezidentūras viesu, savukārt pārējiem attiecīgi tika pārējie ceļotāji. Arī basketbola čempionātam, protams, bija īstermiņa ietekme, divas trīs dienas Rīgā bija ilgi neredzēta situācija, kad viesnīcās nebija pilnīgi neviena brīva numura,» atgādināja Vālodze.

Vienlaikus viņš piebilda, ka reģionu viesnīcas vispār ir ļoti atkarīgas no tā, kas attiecīgajā vietā notiek. «Ja notiek kādi sporta pasākumi vai festivāli, tas attiecīgi rada arī viesu plūsmu viesnīcās,» sacīja Vālodze.

Jautāts, kā šogad varētu mainīties viesu un nakšņojumu skaits, Vālodze prognozēja, ka tendences būs līdzīgas kā 2014.gadā. «Piemēram, mēs redzam, ka apstājies Krievijas tūristu skaita kritums. Ja pērn pirmajā un otrajā ceturksnī, salīdzinot ar 2014.gadu, bija mīnus 40%, tad trešajā ceturksnī situācija jau sāka nedaudz stabilizēties. Rādās, ka Krievijas iedzīvotāji ir apraduši ar rubļa jauno kursu un situāciju. Tādēļ Krievijas ceļotāju skaitā šogad, salīdzinot ar 2015.gadu, lieliem kritumiem vairs nevajadzētu būt. Varētu būt pat neliels pieaugums. Attiecībā uz pārējiem ceļotājiem... Protams, ka prezidentūras perioda rādītāji netiks pārsisti. Tomēr mēs redzam, ka pozitīva tendence ir vērojama, piemēram, ceļotāju skaitā no Lietuvas un Igaunijas. To var skaidrot kaut vai ar to, ka daudz pieejamāka gan cenu, gan noslodzes ziņā ir kļuvusi Jūrmala,» klāstīja Vālodze.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijā ir vairāk nekā 200 biedru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu