Opozīcija: Rīgas domes Audita pārvalde RNP atklājusi vairākus nozīmīgus pārkāpumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Audita un revīzijas komisijas veiktajā pārbaudē pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» (RNP) konstatēti vairāki nopietni pārkāpumi, norādījuši Rīgas domes «Vienotības» deputāti.

Kā «Vienotības» deputātu rīkotā preses konferencē pastāstīja deputāti, pārbaudes laikā konstatēts, piemēram, ka

dzīvojamo māju apsaimniekošanas izdevumos iekļauti reprezentācijas izdevumi, soda naudas un līgumsodi, bēru pabalsts un citi izdevumi

RNP interesēs.

Iespējamie pārkāpumi konstatēti arī attiecībā uz dienesta transporta izmantošanu - konstatēts, ka ceļa zīmēs netiekot norādīti maršruti, kas neļaujot noskaidrot, vai tas izmantots darba vajadzībām.

Tikmēr no 16 pārbaudīto teritoriju sanitārās kopšanas gadījumiem sešas platības bijušas atšķirīgas dabā un dokumentos, bet piecos gadījumos nebija precizētas, tikai piecos gadījumos sakritušas ar darba līgumā norādīto. Tātad neprecīza uzskaite bijusi 62% apskatīto gadījumu.

«Ja pat domes priekšsēdētājam tieši pakļauta struktūra konstatē tik nopietnus pārkāpumus, tam ir pamatojums,» pauda deputāts Nils Josts (V).

«Vienotības» frakcijas pārstāvji, vaicāti, vai plāno kādu rīcību, piemēram, vērst tiesībsargājošo iestāžu uzmanību uz šo faktu, norādīja, ka pēc Valsts kontroles (VK) revīzijas jau iniciēta domes ārkārtas sēde, kurā opozīcija aicināja atlaist RNP valdi. Tomēr ar valdošās koalīcijas atbalstu tas nenotika.

Frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte norādīja, ka frakcija lems, vai iniciēt šādu sēdi vēlreiz.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, komentējot opozīcijas teikto, sacīja, ka «šis pārkāpumu uzskaitījums ir, kā to izlasījuši un interpretējuši opozīcijas deputāti». Vaicāts, vai šādi viņš apgalvo, ka šie pārkāpumi RNP darbībā nav notikuši, Rīgas mērs norādīja, ka viņam «ir ārkārtīgi grūti komentēt opozīcijas deputātu traktējumus».

Jau ziņots, ka Rīgas domes Audita un revīzijas pārvalde ir pabeigusi pārbaudi par RNP finansiāli saimniecisko darbību 2014.gadā un pārvaldes ziņojumā par veikto revīziju nav konstatēti pārkāpumi, kas liktu lemt par valdes locekļu atsaukšanu, apliecināja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laila Ivāna.

Viņa norādīja, ka atbilstoši likumam valdes locekļus var atsaukt par rupju pilnvaru pārkāpšanu, pienākumu nepildīšanu, kaitējuma nodarīšanu vai nespēju vadīt uzņēmumu.

Jau ziņots, ka VK revīzijā RNP pērn secināja, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus. RNP noraidīja, ka uzņēmumā tiktu veiktas kādas pretlikumīgas darbības.

Ģenerālprokuratūra saistībā ar VK konstatētajiem pārkāpumiem nolēma sākt kriminālprocesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu