Kučinskis: Jādomā par risinājumiem, lai mazinātu Baltijas enerģētisko atkarību no Krievijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jādomā par efektīvākajiem risinājumiem, lai mazinātu Baltijas valstu enerģētisko atkarību no Krievijas, trešdien Briselē, tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Žanu Koldu Junkeru, uzsvēra Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte pavēstīja, ka Kučinskis trešdien Briselē tikās ar Junkeru.

Latvijas valdības vadītājs pateicās Eiropas Komisijai par atbalstu, īstenojot Baltijas enerģētikas tirgus starpsavienojumu plānu, ar kura palīdzību reģionālajā līmenī panākts daudz Baltijas valstu enerģētiskās izolācijas novēršanā.

«Gāzes infrastruktūras projekti, kurus īstenos mūsu reģionā, Latvijai ir ļoti būtiski.

Vienlaikus jādomā par efektīvākajiem risinājumiem, lai mazinātu Baltijas valstu enerģētisko atkarību no Krievijas,» teica Kučinskis.

Tikšanās laikā pārrunāja arī otrdien, 16.februārī, publicētos EK priekšlikumus par tālāko Enerģētikas Savienības stiprināšanu, tostarp enerģētikas neatkarības un drošības jautājumus.

Tāpat Ministru prezidents izteica cerību, ka gaidāmais EK priekšlikums par sloga sadali emisiju tirdzniecības sistēmā neiekļautiem sektoriem būs sabalansēts, uzsverot, ka

«mums ir jāatrod līdzsvars starp tautsaimniecības izaugsmi un vides aizsardzību.

79% no Latvijas emisijām veidojas tieši tādās nozarēs kā transports, lauksaimniecība un mazās jaudas enerģētika, tāpēc šis ir būtisks jautājums nacionālā līmenī».

Tostarp tikšanās gaitā premjers uzrunāja arī sniega krabju zvejas jautājumu un izteica cerību, ka Eiropas Savienība kopīgi nonāks pie vienotas izpratnes gan par īstermiņa, gan ilgtermiņa risinājumu zvejas turpināšanai.

Tāpat Kučinskis Junkeru iepazīstināja ar savas valdības prioritātēm un apliecināja, ka Latvijas ārpolitikas kurss nemainīsies.

Jau ziņots, ka no 17. līdz 19.februārim Kučinskis atrodas darba vizītē Briselē, kur tiekas ar Eiropas Savienības institūciju vadītājiem un piedalīsies Eiropadomes sanāksmē.

Eiropadomes sanāksme norisināsies no 18. līdz 19.februārim, tajā Eiropas Savienības valstu un valdību vadītāji diskutēs par divām galvenajām tēmām - Apvienotās Karalistes jautājumu un migrāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu