BVKB satraucas par ES līdzfinansēto objektu kvalitāti

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Būvniecības valsts kontroles biroju (BVKB), izvērtējot jauno būvobjektu stāvokli, visvairāk satrauc objekti, kas tiek būvēti ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja BVKB vadītājs Pēteris Druķis.

Kā skaidroja Druķis, šādu objektu

būvētāji nereti aizbildinās, ka jāapgūst Eiropas nauda, tāpēc vajag uzbūvēt ātri. Tādejādi netiekot pievērsta uzmanība kvalitātei.

«Visvairāk satraucoši ir objekti, kas tiek apgūti Eiropas finansējuma ietvaros. Pastāv diezgan liela likumsakarība - ja ir piešķirti līdzekļi, kurus varētu apgūt, būvniecības kvalitāte tiek atstāta novārtā. Nauda izvirzās priekšplānā un kvalitāte neseko. Tāpēc mēs vairāk pievēršam uzmanību tiem projektiem, kuriem ir ES finansējums,» teica Druķis.

Viņš arī piebilda, ka no šā gada 1.jūlija tikai BVKB sertificēti eksperti varēs apstiprināt projektus, kuriem ir piesaistīts ES finansējums. «Nereti mēs esam dzirdējuši - mums ir jāapgūst Eiropas nauda, tāpēc mums ātri vajag projektu, tāpēc mums ātri vajag uzbūvēt. Tāpēc no 1.jūlija tikai un vienīgi biroja sertificēti eksperti varēs sniegt savus apstiprinājumus tiem projektiem, kas ir ar Eiropas finansējumu,» pauda Druķis.

Tāpat viņš atzina, ka līdz šim ir sertificēti nedaudz vairāk kā 20 ekspertu, taču būtu nepieciešami apmēram 40 ekspertu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu