Ministre: Šonedēļ jābūt skaidrībai VID darbinieku jautājumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Šonedēļ vajadzētu būt skaidrībai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku jautājumā, šodien žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Kā ziņots, finanšu ministre uzdeva VID vadītājai Inārai Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie VID darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Pētersone vakar ministri iepazīstināja ar progresu šī jautājuma risināšanā, taču līdz galīgā lēmuma pieņemšanai vēl ir jāprecizē atsevišķas nianses.

«Pagaidām nevaru neko pateikt detalizētāk, jo nav gala risinājuma, bet šīs nedēļas laikā rezultātam ir jābūt,» piebilda Reizniece-Ozola.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu