KP: Saeimas pieņemtie likuma grozījumi ļaus efektīvāk novērst konkurences pārkāpumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Saeimā vakar, 12.maijā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Konkurences likumā būtiski modernizē konkurences tiesību aizsardzību Latvijā, kā arī palielina Konkurences padomes (KP) iespējas efektīvāk novērst konkurences tiesību pārkāpumus.

Kā atzina KP priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, trīs gadus ilgušais grozījumu saskaņošanas process noslēdzies un tagad KP var darboties modernizētā likuma ietvaros, kas paredz lielākas iespējas un atbildību gan tirgus dalībniekiem, gan uzraugiem.

«Arī turpmāk solām gādāt par vienādiem spēles noteikumiem un godīgu uzņēmējdarbību, ne tikai sodot, bet arī izglītojot un informējot gan uzņēmējus, gan valsts un pašvaldību institūcijas,» norādīja Ābrama.

Kā ziņots, likuma grozījumi paredz KP darbības efektivizēšanu, iestādei ļaujot prioritāri novērst smagākos un plašākai sabiedrības daļai nozīmīgākos pārkāpumus un palielinot iestādes pilnvaras un iespējas lietu izmeklēšanas un pierādījumu iegūšanas laikā. Tāpat grozījumi paredz izmaiņas uzņēmumu apvienošanās kontrolē, kā arī izmaiņas naudas soda piemērošanā preventīvai konkurences pārkāpumu novēršanai.

Savukārt, lai stiprinātu KP iespējas vērsties pret publisku personu radītiem konkurences kropļojumiem, ar kuriem iestāde aizvadītajos gados saskaras aizvien biežāk, Ekonomikas ministrija ir izstrādājusi un saskaņošanai nodevusi jaunus likuma grozījumus.

Izmaiņas stāsies spēkā šī gada 15.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu