«BigBank»: procentu likmju ierobežojumam ātrajiem kredītiem bija jābūt stingrākam

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Patērētāju tiesību aizsardzības likumā noteiktajam procentu likmju ierobežojumam ātrajiem kredītiem bija jābūt vēl stingrākam, intervijā aģentūrai BNS sacīja «BigBank» Latvijas filiāles vadītājs Artis Bērziņš.

«Pašlaik noteiktais cenas ierobežojums ir salīdzinoši minimāls. Galīgā likuma versija ne tuvu vairs nebija tāda kā sākotnējā. Arī pēc ierobežojumu ieviešanas gada procentu likme ātrajiem kredītiem ir ārkārtīgi augsta. Turklāt lielākie cenas ierobežojumi stājas spēkā no otrā mēneša. Bet kas tad ir ātrais kredīts? Tas ir aizdevums uz ļoti īsu termiņu. Tādēļ kopumā šie grozījumi tirgus sakārtošanā palīdzēs, bet, manuprāt, likumam bija jābūt vēl stingrākam – pašlaik procentu likmju ierobežojums tomēr ir pārāk augsts un nav samērīgs,» teica Bērziņš.

Vienlaikus viņš norādīja, ka nebanku kreditētāju darbības apmēri sāka bremzēties jau pērn, kad šo ierobežojumu vēl nebija. «Domājams, ka šogad tie bremzēsies vēl vairāk. To mēs varam nojaust kaut vai no tā, ka mazāk nekā iepriekš ir redzamas arī to reklāmas un sponsorēšanas pasākumi,» piebilda «BigBank» Latvijas filiāles vadītājs.

Igaunijas «BigBank» Latvijas filiāle 2015.gada beigās bija 20. lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati. Banka specializējas patēriņa kredītu izsniegšanā privātpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu