Valainis: Investīciju piesaistē Latvijas pilsētām ir jākonkurē starptautiskā mērogā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai piesaistītu investīcijas, Latvijas lielajām pilsētām ir jākonkurē ne tikai vienai ar otru, bet arī starptautiskā mērogā, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis.

Līdz šim sasniegtie labie rādītāji esot rezultāts tam, ka lielās pilsētas ir pareizi investējušas infrastruktūras attīstībā un pilsētvidē. Tāpat lielās pilsētas aktīvi rosās, lai piesaistītu investorus, ne tikai gaidot piedāvājumus, bet arī pašām dodoties uz konkrētām valstīm un uzrunājot potenciālos interesentus.

«Lielās pilsētas meklē uzņēmējus, kuriem būtu interese šeit investēt. Vienlaikus gan jāatceras, ka mums ir jānodrošina nepieciešamie apstākļi - laba infrastruktūra un izglītoti cilvēki,» teica Valainis. Tāpēc būtiski ir arī, lai Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), tiekoties ar investoriem, būtu informācija par to, ko piedāvā Latvijas lielās pilsētas. Un šādu iespēju tajās neesot mazums.

Vēl vairāk uzlabot savu labklājību paredzēts jaunajā Eiropas Savienības fondu plānošanas periodā, radot kopumā 3879 jaunas darba vietas un atjaunojot degradētās teritorijas vismaz 556 hektāru platībā, noteica Valainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu