«Dogo» vadītājs uzskata, ka uzņēmuma tīša nomelnošana ir nodevība pret valsti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušogad Latviju piemeklējušais smagās suņu slimības megaesofagus uzliesmojums izraisīja asas domstarpības starp Latvijas Veterinārārstu biedrību un viņuprāt notikušajā vainojamo - suņu barības «Dogo» ražotāju A/S Tukuma Straume. Patlaban barības ražotājs no 17 atbildētājiem prasa piedzīt vairāk nekā 458 tūkstošu eiro zaudējumus, kā arī uzskata, ka veiksmīga Latvijas ražotāja produkcijas nepamatota nomelnošana ir nodevība pret valsti.

Septembrī Latvijas Veterinārārstu biedrība atzina, ka pēdējos mēnešos nav konstatēts neviens jauns saslimšanas gadījums,tomēr turpināja akcentēt, ka joprojām ir pārliecināti, ka tieši Dogo suņu barība vainojama četrkājaino draugu mocībās.

Turpinoties neziņai par slimības cēloņiem, krīzes situācijā atradās «Dogo» zīmols. Šā gada 17. augustā A/S Tukuma Straume Rīgas pilsētas priekšpilsētas tiesā ir iesniegusi prasības pieteikumu ar lūgumu pārtraukt un aizliegt 17 atbildētāju prettiesisku rīcību, kas izpaužas kā negodīgas konkurences aizlieguma pārkāpums, izplatot nepatiesu, nepilnīgu un izkropļotu informāciju par uzņēmumu un tā ražoto preču kvalitāti. Uzņēmums lūdz tiesai no visiem atbildētājiem solidāri piedzīt tam nodarītos zaudējumus 458 411,15 eiro apmērā.

Par visām iesaistītajām pusēm nepatīkamo situāciju TVNET runāja ar A/S Tukuma Straume valdes priekšsēdētāju Aivaru Podnieku. Savukārt Latvijas Veterinārārstu biedrības valdes locekle Ilze Matīsa-Vanhoutana komentēt pašreizējo situāciju atteicās. Skatieties video!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu