Darba intervijā priekšnieks uzbrūk kandidātam

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Mūsdienās darbu atrast nav tik viegli. Par to pārliecinājušies vairāki TVNET lasītāji, kuri pēdējā laikā tādu meklējuši. Viņi piekrita dalīties savā pieredzē, kas ne vienmēr bijusi pozitīva.

Uzbrūk ar personīgiem jautājumiem

Jānis rakstīja: «Es esmu izbijis policijas darbinieks ar jurista palīga diplomu. Atrast darbu nav tas vienkāršākais. Izsūtīju ap 30 CV, bet saņēmu vienu zvanu, no kādas Pierīgas pašvaldības policijas.

Tad nu devos uz šo iecirkni, kur mani sagaidīja kāda inspektore un priekšnieks. Sākās saruna ar standartjautājumiem, kāpēc aizgāju utt.

Tad priekšnieks ar jautājumiem burtiski bruka virsū.

Vai ir ģimene, vai esmu precējies, vai ir bērns, cik liels, vai bieži slimo. Es mācoties lietvedību, darba organizāciju un saskarsmi. Zinādams, ka tādus jautājumus no personiskās dzīves uzdot nevar, tad es sāku atbildēt, jo pretējā gadījumā noteikti nebūtu pieņemts.

Priekšnieks saka, viņam vajag darbinieku, kas neslimo un kuram bērns neslimo. Es saku, ka gadās visādi un neviens nav pasargāts. Tad beigās saruna beidzās un pēc apmēram nedēļas atzvanīja priekšnieks un saka, ka mani aicinās no novada domes uz pārrunām, lai mani apskatītu, es saku - labi, gaidīšu zvanu.

Tā nevienu zvanu neesmu sagaidījis.

Es piekritu visam, ko viņi piedāvā, un viss apmierināja, un darba pienākumi bija arī tādi, ko iepriekš esmu darījis un ir pieredze. Nezinu, kas nepatika, bet jutos aizvainots, jo šo darbu tiešām vēlējos.»

Darbu meklē jau ilgāku laiku

Bet Ināra rakstīja: «Aktīvi jau meklēju darbu kopš 2015.gada septembra. 2014. gadā man bija attiecīgi iegūta lietvedes izglītība, un š.g. novembrī pirmā līmeņa augstākā izglītība specialitātē - personāla speciālists. Pati esmu izsūtījusi ļoti daudz CV un

esmu bijusi vismaz uz 30 intervijām pēdējā gada laikā.

Tieku līdz 2. vai pat 3. atlases kārtai, bet tik un tā esmu novērtēta kā neatbilstoša kandidāte attiecīgajai vakancei.

Uz katru interviju eju kā uz darbu, esmu pārliecināta par sevi un savām spējām, bet ar katru atteikumu jūtos sagrauta, un pat uz mirkli liekas, ka nekam vairs nav jēgas. Bet tad atkal saņemos un turpinu meklēt. Pašlaik esmu tikai procesā, gaidot nākamo interviju.»

Tūkstošiem izsūtītu CV

Savukārt Raitis rakstīja: «Man pieredze no šā gada februāra ir aptuveni 3000 CV aizsūtīti, 21 reizi esmu bijis klātienē darba pārrunās, 12 reizes runājis pa telefonu. Sausais atlikums šodien - frīlanceris par 100 eiro mēnesī. Tas ir vecumā ap 55 gadiem.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu