Investora ienākšana «Latvijas Piens» sastāvā stabilizēs uzņēmumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vācu pārtikas vairumtirgotāja «Eximo Agro-Marketing AG» investīcijas piena pārstrādes uzņēmumā SIA «Latvijas Piens» būtu vēlamas, jo pavērs uzņēmumam plašākas attīstības iespējas un stabilizēs tā sarežģīto situāciju, aģentūrai LETA atzina Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības vadītājs Jānis Šolks.

«Mēs noteikti to atbalstām, jo šādas investīcijas veicinās «Latvijas Piena» konkurētspēju un palīdzēs tikt galā ar vairākām problēmām gan saistībā ar finansiālo situāciju, gan ar tirgu meklējumiem. Tas nesīs labumu visai piensaimniecības nozarei,» sacīja Šolks.

Viņš norādīja, ka patlaban notiek nozares pārrunas ar esošajiem uzņēmuma īpašniekiem un dalībniekiem par veidu, kā Vācijas uzņēmums varētu ienākt uzņēmumā ar savām investīcijām.

«Tas ir ļoti vēlams solis, kas ļaus rūpnīcai beidzot izvērsties, ņemot vērā Vācijas kompānijas darbības mērogus un koncentrēšanos uz industriālajiem produktiem, kas ir arī «Latvijas Piena» pamatprodukcija,» atzina Šolks.

Vienlaikus viņš piebilda, ka uzņēmums, ienākot Latvijas «izkropļotajā piena tirgū», neizbēgami ienesīs savas korekcijas.

«Kādas tās būs, redzēsim. Tirgus šobrīd ir izkropļots, iepirkuma cenas kāpj pārāk strauji, pārstrāde saskaras ar līgumu laušanu no piegādātāju puses. Katrā ziņā tirgus mainīsies, jo rūpnīcai pēc vācu investīcijām pavērsies plašāki tirgi, būs nepieciešams liels izejvielu daudzums. Par konkrētām izmaiņām pagaidām vēl pāragri runāt,» piebilda piensaimnieku pārstāvis.

Kā ziņots, «Eximo Agro-Marketing AG» plāno vai nu pilnībā vai arī daļēji iegādāties graudkopības kooperatīvam «Latraps» piederošajās «Latvijas Piens» kapitāldaļas.

Uzņēmums Latvijā darbojas kopš 2013.gada, iepērkot industriālos piena produktus, piemēram, vājpiena pulveri un Čedaras tipa sieru. Uzņēmums darbojas 50 pasaules tirgos, gada laikā tas realizē piena produktus vairāk nekā 170 miljonu eiro apjomā.

Tāpat vēstīts, ka «Latvijas Piena» rūpnīca darbu sāka 2012.gadā. Kooperatīva biedru līdzfinansējums ir 1,42 miljoni eiro, kredīts bankās - aptuveni 9,24 miljoni eiro, Eiropas Savienības fondu finansējums - 4,26 miljoni eiro, valsts garantētais atbalsts - 7,11 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka «Latraps» šogad 30.martā iegādājās maksātnespējīgajam kooperatīvam «Trikāta KS» piederošos 53,66% kapitāldaļu un kļuva par «Latvijas Piena» dalībnieku ar 73,28% kapitāldaļu.

Atbilstoši «Firmas.lv» datiem, «Latvijas Piens» 2015.gadā strādāja ar 11,829 miljonu eiro apgrozījumu, bet cieta zaudējumus 2,477 miljonu eiro apmērā.

«Latvijas Piena» pamatkapitāls ir 8 239 300 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu