Kučinskis pārliecināts, ka «KVV Liepājas metalurgs» lietā Latvijai nekas nedraud

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) nav bažu, ka Latvijai būs jāmaksā «KVV Liepājas metalurgs». To premjers šodien atzina intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma». Viņaprāt, Latvijai šajā lietā nekas nedraud.

Ja uzņēmējs nav spējis visu iecerēto izpildīt, tas nav pamats, lai prasītu kompensāciju no valsts, teica Ministru prezidents.

Kučinskis piebilda, ka nevar plašāk komentēt minēto prasību.

Jau ziņots, ka maksātnespējīgās AS «KVV Liepājas metalurgs» īpašnieks, Ukrainas kompānijas «KVV Group» līdzīpašnieks Jevgēņijs Kazmins vērsies Starptautiskajā investīciju strīdu izskatīšanas centrā (ICSID) ar prasību pret Latvijas valsti, liecina informācija centra mājaslapā.

Ukrainas «KVV Group» jau pērn brīdināja, ka gatavojas sūdzēties par Latviju Eiropas Komisijas antimonopola un korupcijas apkarošanas komitejās, kas varot novest pie tā, ka Latvijai tiks uzlikts 150 līdz 300 miljonu eiro sods. «KVV Group» tāpat arī informēja par iespēju vērsties starptautiskajā tiesā ar pretenzijām saistībā ar metalurģijas uzņēmumam «KVV Liepājas metalurgs» pieteikto maksātnespēju.

Tagad Kazmins ir vērsies ICSID. Prasība reģistrēta 3.februārī, atbildētāja statusā ir valsts, ko minētajā lietā pārstāv Valsts kancelejas Juridiskais departaments.

Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte-Krūmiņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka metalurģijas uzņēmuma pieteikums ir reģistrēts ICSID un Valsts kanceleja kā atbildīgā iestāde veic ar valsts interešu pārstāvību saistīto darbību nodrošināšanu. Taču lietas interesēs Valsts kanceleja patlaban plašākus komentārus nesniedz.

2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina «KVV Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu. «KVV Liepājas metalurga» ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka «KVV Liepājas metalurga» administrators pērn noteiktajā termiņā ir saņēmis kreditoru prasījumu pieteikumus par kopējo summu 116 587 921,86 eiro. Kā pamatotus administrators patlaban atzinis 19 juridisko personu prasījumus par kopējo summu 88 287 292,30 eiro, savukārt piecu juridisko personu prasījumu 27 577 837,88 eiro apmērā izvērtēšanai administrators pieprasījis iesniegt papildu dokumentus.

Pieteikti arī 395 uzņēmuma darbinieku prasījumi par kopējo summu 722 791,68 eiro.

Kopējais nodrošināto kreditoru prasījumu apmērs ir 86 935 627,36 eiro, bet nenodrošināto kreditoru prasījumu kopējais apmērs ir 29 652 294,50 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu