Rinkēvičs saredz nepieciešamību strādāt pie Latvijas un Azerbaidžānas tirdzniecības apjoma palielināšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V), tiekoties ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, uzsvēris nepieciešamību strādāt pie Latvijas un Azerbaidžānas tirdzniecības apjoma palielināšanas, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Šodien Edgars Rinkēvičs oficiālās vizītes laikā Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku tikās ar Alijevu, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, Austrumu partnerības un aktuālos starptautisko attiecību un reģionālos jautājumus.

Rinkēvičs norādīja, ka Azerbaidžāna ir svarīgs partneris Latvijai, kam apliecinājums ir labās un draudzīgās abu valstu divpusējās attiecības. Latvija ir ieinteresēta turpināt augsta līmeņa politisko dialogu, tādēļ šī gada martā ir plānota Latvijas Valsts prezidenta darba vizīte Azerbaidžānā, informēja ārlietu ministrs.

Tāpat Rinkēvičs norādīja, ka ņemot vērā Latvijas un Azerbaidžānas tirdzniecības apjomu kritumu, ir svarīgi strādāt pie tā atjaunošanas. Ministrs pauda, ka tādēļ Latvija ir ieinteresēta sadarbības attīstīšanā transporta un loģistikas jomā.

Rinkēvičs arī pauda Latvijas vēlami turpināt attīstīt sadarbību izglītības, kultūras un tūrisma jomā un redzēt vairāk Azerbaidžānas studentu Latvijas augstskolās.

Amatpersonas pārrunāja arī gaidāmo Austrumu partnerības samitu šī gada nogalē Briselē un Azerbaidžānas redzējumu Austrumu partnerības jautājumos. Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecību stiprināšanā. «Ceru, ka pozitīvās tendences Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecībās turpināsies. Mēs atbalstām jaunu Eiropas Savienības un Azerbaidžānas stratēģiskās partnerības līgumu,» sacīja ministrs.

Tāpat ārlietu ministrs ar Azerbaidžānas prezidentu pārrunāja aktuālos starptautiskos un reģionālos jautājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu