Līce: Starptautiskās lidostas «Rīga» nākotne ir tālajos lidojumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Starptautiskās lidostas «Rīga» ilgtermiņa izaugsme ir tālajos lidojumos, esošos vairāk nekā 70 maršrutus papildinot ar vēl vairāk starpkontinentālajiem pasažieru un tālsatiksmes kravu reisiem, uzskata lidostas valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītā Ilona Līce.

«Lidosta «Rīga» pašlaik ir neapšaubāms Baltijas reģiona līderis, piedāvājot plašāko galamērķu skaitu un apkalpojot vairāk nekā piecus miljonus pasažieru gadā, tomēr mēs nevaram gulēt uz lauriem. Starpkontinentālie lidojumi ļaus turpināt lidostas izaugsmi, piesaistīs jaunus pasažierus un radīs mūsu lidostai konkurences priekšrocības Baltijas reģionā,» paziņojumā medijiem uzsver Līce. Lai to panāktu, jāpalielina ieņēmumi no komercdarbības, tādejādi nodrošinot reģionā konkurētspējīgus lidostas tarifus.

Savukārt, iezīmējot aktuālos īstermiņa mērķus, Līce uzsver, ka šobrīd lidostas uzdevums ir sagatavoties vasaras tūrisma sezonai. Šovasar starptautiskajā lidostā «Rīga» sagaidāms būtisks pasažieru skaita pieaugums, jo aviokompānijas plāno atvērt 14 jaunus galamērķus. Starptautiskā lidosta «Rīga» būs tam gatava - jau ir noslēgusies modernas ventilācijas sistēmas izbūve reģistrācijas zālē, uzstādīti papildu reģistrācijas galdi, kā arī tiks būtiski paplašināta drošības kontroles zona, kurā pēc rekonstrukcijas būs deviņas drošības kontroles līnijas. Tāpat plānots arī uzstādīt pašreģistrācijas bagāžas nodošanas automātus, informē Līce.

«Šo uzlabojumu mērķis ir nodrošināt mūsu pasažieriem ērtības laikā, līdz tiks īstenots vērienīgais lidostas pasažieru termināļa paplašināšanas projekts. Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt jaunu termināļa publisko daļu ar plašu reģistrācijas zāli, bagāžas saņemšanas un šķirošanas zonu un daudzstāvu autostāvvietu,» norāda Līce.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka kā nozīmīgu aspektu lidostas darbībā Līce iezīmē vides jautājumus, kas viņai ir būtiski arī kā ilggadējai Latvijas Zaļās partijas biedrei. Lai gan Līce nav aktīva partijas biedre, tomēr izceļ ekoloģiskās vērtības un par vienu no savām prioritātēm uzskata lidostas vides politiku. «Lidosta šobrīd izstrādā Kohēzijas fonda projektu, kas ļaus veikt dabai draudzīgus infrastruktūras uzlabojumus, samazinot izmešu apjomu un vides piesārņojumu,» informē Līce.

Kā ziņots, starptautiskās lidostas «Rīga» padome nolēmusi apstiprināšanai vakantajā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amatā virzīt lidostas valdes locekli Līci. Viņa ilgstoši ir saistīta ar patlaban Satiksmes ministrijā saimniekojošo Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Konkursā uz lidostas valdes priekšsēdētāja amatu pieteicās 17.pretendenti.

Līce ir lidostas «Rīga» valdes locekle kopš 2011.gada. Viņas atbildībā galvenokārt ir bijuši ar lidostas komercdarbību saistītie jautājumi.

Tāpat vēstīts, līdzšinējais lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs janvāra vidū nolēma atkāpties no amata. Jurjevs aģentūrai LETA tolaik norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai tas saistīts ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka «varbūt ir citi izaicinājumi». Savukārt, atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot «kaut ko citu».

Jurjevs lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts pērn oktobra beigās.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina vairāk nekā 20 aviosabiedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu