Uzņēmēju organizācijas pozitīvi vērtē sadarbību ar Krieviņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) pozitīvi vērtē sadarbību ar bijušo Valsts kancelejas (VK) direktoru Mārtiņu Krieviņu, kurš kopš vakardienas vairs nepilda VK direktora pienākumus.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norādīja, ka LTRK bija izveidojusies laba sadarbība ar Krieviņu un bijušais VK direktors atstājis ļoti labu iespaidu.

Pēc Endziņa teiktā, Krieviņš darbā VK direktora amatā agrīnā stadijā aizsācis būtiskas reformas valsts pārvaldē. LTRK cēloņi Krieviņa aiziešanai no valsts galvenā ierēdņa amata nav zināmi un bijis pārsteigums.

Endziņš uzsvēra, ka pēc Krieviņa aiziešanas no VK direktora amata ir svarīgi turpināt aizsākto reformu valsts pārvaldē.

LTRK vadītājs pauda viedokli, ka Latvijā ir pietiekami spēcīgi VK direktora amata kandidāti. Vienlaikus viņš piebilda: lai piesaistītu šim amatam piemērotus kandidātus, VK vadītāja atalgojumam jābūt konkurētspējīgam. «Ļoti svarīgi, lai tādos atslēgas amatos valsts pārvaldē, kāds noteikti ir arī Valsts kancelejas direktora amats, būtu konkurētspējīgs atalgojums. Ja tāds būtu, ir pilnīgi citas iespējas piemeklēt maksimāli spēcīgus kandidātus, kam sekos maksimāli labs rezultāts,» pauda Endziņš.

Arī LDDK norādīja, ka tā atzinīgi novērtē līdzšinējo sadarbību ar Krieviņu un Valsts kanceleju. «Sadarbība ar Krieviņu vienmēr ir bijusi pozitīva un lietišķa,» norādīja LDDK.

Vienlaikus LDDK uzsver nepieciešamību turpināt iesāktās reformas valsts pārvaldē, kurām ir jābūt prioritārām arī nākamajam VK vadītājam.

Kā ziņots, no vakardienas Krieviņš vairs nepilda Valsts kancelejas direktora pienākumus. Līdz jaunā Valsts kancelejas vadītāja iecelšanai šos pienākumus pildīs Valsts kancelejas direktora vietniece, Juridiskā departamenta vadītāja Inese Gailīte.

Jauno Valsts kancelejas vadītāju vispirms varētu meklēt starp valsts pārvaldē strādājošajiem, vakar pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis. Premjers izvairījās komentēt Krieviņa aiziešanu no šā amata. Kučinskis vien atkārtoja, ka tas noticis pēc abpusējas vienošanās, bet citu komentāru viņam neesot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu