FDP: Mikrouzņēmuma nodoklis ir radījis nopietnus defektus nodokļu sistēmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mikrouzņēmuma nodoklis ir radījis nopietnus defektus Latvijas nodokļu sistēmā, intervijā «Latvijas Avīzei» atzinis Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) priekšsēdētājs Jānis Platais.

«Tas ir radījis ļoti nopietnus defektus mūsu nodokļu sistēmā. Tas iesaldē uzņēmuma izaugsmi, neļaujot kļūt lielākam. Tas darbojas pret nodokļu neitralitātes principu, kad nodokļiem nevajadzētu stimulēt vienu vai otru darbības veidu,» teica Platais.

Viņaprāt, Latvijā nevēlas, lai dominētu šādi mazi un neefektīvi uzņēmumi «Lielāki, efektīvāki uzņēmumi vairo kopējo bagātību un samazina neefektīvus izdevumus. Diemžēl tam līdzi seko arī augstākas cenas, bet tas visiem prasa pieņemt lēmumu, vai tiešām šādu pakalpojumu vai preci pirksim. Neesmu pārliecināts, vai ekonomikas izaugsmei vajadzētu balstīties primāri uz dzīvesstila uzņēmumiem, jo pēc tam visi jautās, kādēļ mēs nedzīvojam tik labi kā vecajās Eiropas valstīs?,» teica Platais.

FDP ir neatkarīga koleģiāla institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošināt fiskālās disciplīnas nosacījumu ievērošanas uzraudzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu