Reizniece-Ozola: Jāvirzās uz priekšu ar pašreizējo reformu, sagatavojoties «elastībai» nepieciešamības gadījumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pašlaik būtu jāvirzās uz priekšu ar iecerēto nodokļu reformu, bet arī jāsagatavojas kādai «elastībai» nepieciešamības gadījumā, sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

«Pašlaik pamata variants ir tas, ka ejam uz priekšu un strādājām pie reformas tādā paketē, kāda ir ieplānota, bet prātīgi, protams, būtu rudenī sagatavoties kādai elastībai un laika ziņā kādus pasākumus ieviest pakāpeniskāk,» pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māris Kučinski (ZZS) pauda ministre.

Viņasprāt, pašlaik ir svarīgi turpināt darbu, savukārt rudenī, kad Eiropas Komisija (EK) sniegs atzinumu par Latvijas iecerēm, nepieciešamības gadījumā veikt korekcijas. Ministre pagaidām gan atturējās sīkāk komentēt, kurus no reformas priekšlikumiem varētu mainīt vai iesviest vēlāk, ja būs tāda vajadzība.

Vienlaikus politiķe akcentēja, ka no EK kopumā saņemti pozitīvi signāli par Latvijas iecerēto nodokļu reformu.

Kā ziņots, EK veiktais Latvijas fiskālo plānu - iecerētās nodokļu reformas - novērtējums liecina par būtiskas novirzes risku no Stabilitātes un izaugsmes pakta prasībām 2018.gadā. EK publiskotais ziņojums bija par Latvijas stabilitātes programmu, kurā bija ieskicēts arī nodokļu reformas plāns.

Pēc šī paziņojumā Kučinskis gan uzsvēra, ka atzinums no EK par plānoto nodokļu reformu nav bijis, tāpēc nav saprotams, kā EK pārstāvniecība Latvijā izplata savas ziņas.

Valdības vadītājs trešdien arī uzsvēra, ka līdz rudenim, kad būs EK atzinums par reformu, var rīkoties dažādi - plānot pašreizējā reformas piedāvājuma īstenošanu vai arī «taisīt atkāpi», proti, sagatavot arī rezerves variantu. Viņš gan pagaidām atturējās komentēt savu nostāju šajā jautājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu