Nodokļu sistēmu Latvijā vajadzēja reformēt pirms 20 gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Finanšu ministrijas (FM) izstrādātā nodokļu reforma ir nokavēta par vismaz 20 gadiem, intervijā aģentūrai LETA teica AS «Wess» padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Oskins. Proti, pēc Oskina domām, šāda veida nodokļu reformai bija jānotiek pirms 20 gadiem.

Viņš sacīja, ka, piemēram, plāns noteikt 0% likmi reinvestētai peļņai tagad, kad Igaunijā tas ir jau krietni senāk, ir nokavēts.

Ja pagājušā gada deviņdesmito gadu sākumā lielākā daļa auto tirgotāju Latvijā bija vietējā kapitāla uzņēmumi, tad patlaban lielākā daļa auto tirgotāju pieder ārvalstu, tostarp Igaunijas un Lietuvas uzņēmējiem. Tas nozīmē, ka vietējiem uzņēmumiem ir jāmaksā dārgāk par iespēju attīstīties, ieguldīt nopelnīto, skaidroja Oskins.

«Tas principā nav pareizi. «Wess» jau 25 gadus darbojas Latvijā, un ir 100% vietējā kapitāla uzņēmums, nodokļos valstij esam nomaksājuši miljoniem eiro, bet atbalstu attīstībai, piemēram, nodokļu atlaižu vai atvieglojumu veidā, vai nozarei aktuālu problēmjautājumu sakārtošanai faktiski nesaņemam,» atzīmēja Oskins.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja FM sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam. Valdība atbalstīja valsts Nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam ar trim nosacījumiem. Pirmkārt, tiks paredzēts risinājums veselības aprūpes ilgtermiņa finansēšanas modelim. Otrkārt, tiks ievēroti strukturālā deficīta mērķis. Treškārt, budžeta veidošanas procesā izveidojoties papildu fiskālai telpai, finansējums tiks novirzīts prioritāriem pasākumiem, īpaši iesākto nozaru reformu turpināšanai, piemēram, izglītībā un nacionālajā aizsardzībā.

«Wess» auto grupa ir viens no lielākajiem auto nozares uzņēmumu tīkliem Latvijā, pārstāvot «Toyota» un «Lexus» zīmolus kā autorizētais dīleris un nodrošinot autorizēto «BMW» un «Honda» servisu. Tāpat «Wess» piedāvā arī līzinga un apdrošināšanas pakalpojumus.

«Wess» apgrozījums 2015.gadā bija 33,541 miljons eiro, bet peļņa - 458 715 eiro. «Wess» dibināta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 213 430 eiro.

Saskaņā ar neauditētajiem datiem «Wess» auto grupas kopējais apgrozījums pērn veidoja 48,5 miljonus eiro. Salīdzinot ar 2015.gada rezultātiem, pieaugums ir par 20%. Savukārt autotirgotājas AS «Wess» apgrozījums pērn sasniedzis gandrīz 40 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu