Eksperts: Nodokļu reforma, visticamāk, tiks pieņemta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Neskatoties uz straujo nodokļu reformas virzīšanu Saeimā, tā, visticamāk, tiks pieņemta, prognozēja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes asociētais profesors Ojārs Skudra.

Viņaprāt, reforma tiks pieņemta, jo partija «Saskaņa» un no «No Sirds Latvijai» (NSL) varētu atbalstīt ZZS un nodokļu reformu. Reformas virzības jautājums jāskata kontekstā ar Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas veidošanu «oligarhu sarunu» izmeklēšanai, un abas šīs lietas varētu būt savstarpēji saistītas.

"Man šķiet, ka "Vienotība" saistībā ar atbalstu nodokļu reformai bija pateikusi, "vai nu būs komisija ar diezgan precīzi definētu mandātu vai "Vienotība" tad prasīs vēl atlikt uz laiku reformas izskatīšanu," teica Skudra, skaidrojot nodokļu reformas saistību ar Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju.

Profesors uzskata, ka ZZS ir «jāsakož zobi» un jāpiekrīt parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidei, kaut gan visas pazīmes liecinot, ka atbilstoši Aivara Lemberga nostājai, ir liela pretestība komisijas veidošanai. «Līdz ar to arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, steidzoties saglābāt savu labo tēlu publikā, ir paziņojis par ekspertu grupas veidošanu,» uzskata Skudra.

Viņš pauda viedokli, ka «Saskaņa» un NSL varētu neatbalstīt Saeimas parlamentārās komisijas izveidošanu «oligarhu sarunu» lietā.

Iepriekš vēstīts, lai arī iepriekš nodokļu reformas likumus Saeimā bija plānots pieņemt jau nākamnedēļ, tagad to paredzēts izdarīt nedēļu vēlāk.

Saeima ceturtdien nodokļu reformas likumus nodeva komisijām, un pirmajā lasījumā tos izskatīt bija paredzēts 17.jūlijā, bet galīgajā lasījumā - 21.jūlijā.

Tomēr koalīcijas partneri vienojās šo termiņu pārcelt - tagad pirmais lasījums paredzēts 21.jūlijā, bet galīgais lasījums - 27.jūlijā, aģentūrai LETA pastāstīja Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Putra (ZZS).

Viņš skaidroja, ka termiņš pārcelts «Vienotības» kolēģu lūguma dēļ, jo frakcijai esot nepieciešams ilgāks laiks, lai iepazītos ar nodokļu reformas likumprojektiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu