Eksperti spriež, kā «ss.lv» apturēšana ietekmēs Latvijas uzņēmējdarbības vidi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Šodien notiek brīfings, kurā interneta nozares eksperti skaidros iespējamās sekas uz Latvijas uzņēmējdarbības vidi un sabiedrību kopumā, kas varētu rasties pēc Valsts ieņēmumu dienesta lēmuma apturēt sludinājumu portāla «ss.lv» saimniecisko darbību. Konkrētais precedents var mudināt pašmāju lielākos e-komercijas uzņēmumus pārcelt savu darbību uz ārvalstīm, bremzējot Latvijas e-komercijas nozares turpmāko attīstību.

Tiešraide beigusies

Preses brīfingā piedalīsies augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA «Inbokss» īpašnieks Andris Griķis, Nacionālās informācijas aģentūras LETA un ziņu portāla «TVNET» valdes loceklis Juris Mendziņš, zvērināts advokāts Jānis Zelmenis un «Inbokss» valdes loceklis Jevgenijs Kuzņecovs.

Kā ziņots, VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

VID nosūtītajā pieprasījumā par sludinājumu portāla «ss.lv» bloķēšanu minēta vēl virkne ar SIA «Internet» saistītu domēna vārdu. Bez «ss.lv» iesnigumā minēti arī «2000.lv», «auto.lv», «dch.lv», «dorfman.lv», «doska.lv», «firenet.lv», «ftp.lv», «inet.lv», «internet.lv», «kasko.lv», «madam.lv», «moneta.lv», «multisistema.lv», «myphoto.lv», «netmail.lv», «noma.lv», «octa.lv», «pulse.lv», «showbar.lv», «sludinajumi.lv», «sound.lv», «sys.lv» un «titans.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu