Kučinskis: Portāla «ss.lv» slēgšana nav viennozīmīgi vērtējams jautājums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) īstenotā sludinājumu portāla «ss.lv» slēgšana nav viennozīmīgi vērtējams jautājums, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), skaidrojot, ka uz to nevar skatīties tikai no paša slēgšanas fakta puses.

Kučinskis uzsvēra, ka valstij ir jāvirza uz priekšu iecerētie ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumi.

Premjers gan atzina, ka vēl nav paguvis iepazīties ar attiecīgo informāciju, tomēr viņš plānojot detalizēti iepazīties ar visiem šī jautājuma apsvērumiem.

Kā ziņots, šodien pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds atslēgts, mikroemuāru vietnē «twitter» paziņojusi Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa (NIC).

VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Ilzei Cīrulei.

Notiekošais ap sludinājumu portālu «ss.lv» radījis sašutuma vētru informācijas tehnoloģiju nozarē (IT), kas ir neizpratnē - «kā var ienākt prātā apturēt veiksmīgi strādājošu, priekšzīmīgu nodokļu maksātāju», šodien žurnālistiem sacīja augsto tehnoloģiju uzņēmuma SIA «Inbokss» īpašnieks Andris Griķis, uzsverot, ka šādā situācijā IT uzņēmumi var aiziet no Latvijas jurisdikcijas, lai pasargātu savu biznesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu