Cīrule: Premjers aicinājis VID vairāk skaidrot sabiedrībai domstarpības ar «ss.lv» (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) aicinājis Valsts ieņēmumu dienestu (VID) vairāk skaidrot sabiedrībai domstarpības ar sludinājumu portālu «ss.lv», šodien pēc tikšanās ar premjeru pauda dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Viņa norādīja, ka bija saņēmusi uzaicinājumu no premjera ierasties Ministru kabinetā un skaidrot situāciju. «Tas ir ļoti būtiski, ka mēs varam gan premjera kungu, gan ministrus informēt par faktisko situāciju. Publiskajā telpā ir ļoti lielā mērā zudis fokuss no lietas būtības - no tā, ka mēs vēršamies pret nelegālām automašīnu tirdzniecības shēmām un cenšamies likumīgā kārtā iegūt informāciju, kas mums palīdzētu šīs shēmas apkarot,» klāstīja Cīrule.

VID vadītāja noraidīja publiskajā telpā izskanējušos viedokļus, ka dienests kavē normālu uzņēmējdarbību Latvijā. «Runa ir par potenciāli nenomaksātiem nodokļiem ļoti lielos apmēros. Tie ir skaitļi, kas tuvojas 100 miljoniem eiro,» viņa piebilda.

Pēc Cīrules teiktā, premjers aicinājis VID plašāk skaidrot sabiedrībai savu pozīciju šajā jautājumā.

«Mēs noteikti vairāk runāsim. Vairāk runās arī auto tirgotāji, kas redz lielu problēmu ēnu ekonomikā nozarē,» sacīja Cīrule.

Kā ziņots, pirmdien pēc VID pieprasījuma «ss.lv» domēna vārds atslēgts. VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla «ss.lv» darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID apturējis arī ar «ss.lv» īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA «Internet» saimniecisko darbību. «Internet» 1.augustā pieņemto VID lēmumu par «Internet» saimnieciskās darbības apturēšanu 3.augustā ir pārsūdzējusi VID ģenerāldirektorei Cīrulei.

Sludinājumu portāls "ss.lv gan nomainījis domēna vārdu pret "ss.com", turpinot nodrošinot pakalpojumus.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu