Reizniece-Ozola: Uzņēmēji būs spiesti maksāt lielākas algas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Ņemot vērā Latvijas ekonomikas izaugsmes tempus un to, ka jau patlaban pietrūkst cilvēku resursu, uzņēmēji būs spiesti palielināt darbinieku algas, intervijā Latvijas Radio sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norādīja, ka Latvijas ekonomikas attīstības prognozes ir labas, tautsaimniecība virzās attīstības virzienā. Tas esot pateicoties diviem priekšnosacījumiem. Viens no tiem ir Eiropas Savienības finansējums, kas palielina investīciju apjomus - šogad tie ir 400 miljoni eiro, nākamgad 600 miljoni eiro. Šīs investīcijas «iekustina» vairākas nozares, piemēram, būvniecību. Savukārt otrs ekonomikas attīstību veicinošais faktors esot nodokļu izmaiņas.

Tomēr joprojām pastāv virkne problēmu, atzina ministre. Lai gan bezdarba līmenis krītas, taču nodarbināto skaits nepieaug. Līdz ar to pietrūkst cilvēku resursu, tas var bremzēt ekonomikas tālāku attīstību.

Kā uzskata Reizniece-Ozola, darba tirgus situācija liecina, ka jāsteidzas ar izglītības reformu, kā arī tiek prognozēts algu kāpums 6-8% apmērā. «Uzņēmēji būs spiesti maksāt vairāk,» sacīja ministre, vienlaikus piebilstot, ka jāsabalansē, lai algu kāpums nebūtu lielāks kā produktivitāte.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu